Ünye Yeni Yollara Kavuşuyor

BÖLGE GÜNDEMİ 11.03.2019 - 13:39, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1136+ kez okundu.
 

Ünye Yeni Yollara Kavuşuyor

Ünye’de trafik yükünü azaltmak adına alternatif yol çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda TOKİ arkasında bulunan alanda yeni bulvar yolu çalışmaları başlarken, Tabakhane Deresi batı yakasında planlanan ikinci bulvar yolunda ise çalışmalar aynı şekilde sürüyor.
TABAKHANE DERESİ BATI YAKASI BULVAR YOLUNDA YIKIM VE YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR Tabakhane Deresi doğu yakasında hizmete sunulan alternatif güzergâhla birlikte Niksar yolunda trafik yükü önemli ölçüde hafiflerken, batı yakasında planlanan diğer güzergâh ile ilgili çalışmalara da geçtiğimiz aylarda başlanmıştı. 3 kilometrelik batı yakası yolunda sıcak asfalt çalışmaları devam ederken kamulaştırması planlanan ve şu ana kadar kamulaştırılan binaların yıkım işlemine başlandı. Bu kapsamda kamulaştırma işlemleri tamamlanan binalar boşaltılırken, yıkım işlemleri de başladı. Kamulaştırma çalışmaları devam eden diğer binalarında işlemleri tamamlandıktan sonra yıkımı gerçekleştirilerek yolun tamamının hizmete sunulması planlanıyor. TOKİ BÖLGESİNDE YENİ BİR BULVAR Ünye sahil yolunda alternatif güzergâh çalışmaları yürüten Ünye Belediyesi Çöremez sokaktan itibaren başlamak üzere Atatürk mahallesine kadar devam edecek ikinci bir bulvar için çalışmalara başladı. 20 metre genişliğinde planlanan bulvar yolunda terk işlemleri yapılan alanlarla ilgili yol çalışmaları sürüyor. Terki bulunmayan alanlarla ilgili ise imar uygulama çalışmaları sürüyor. Sıcak asfalt uygulaması ile sahil yoluna alternatif bir yeni bulvar olarak planlanan çalışmalar sonrası Ünye sahil yoluna paralel uzanan yeni bir bulvar yoluna kavuşmuş olacak. 15 TEMMUZ MEYDANI ÇEVRESİNDE Kİ YOLLARDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 15 Temmuz Meydanı çevresinde bulunan Öznur Kartal Caddesi ile Hal Caddesinde çalışmalar devam ediyor. Zemin çalışmaları tamamlanan Öznur Kartal caddesinde sıcak asfalt çalışmalarına başlanıldı. Aynı Şekilde meydanın doğu cephesinde bulunan Hal Caddesinde ise sıcak asfalt uygulaması öncesi zemin hazırlık çalışmaları devam ediyor. 3 bölgede eş zamanlı yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, Ünye’de alternatif yeni yollar hizmete sunularak artan araç sayısına bağlı olan trafik yükünü azaltmayı planladıklarını söyledi. Sezgül, “Ünye’nin geleceğini hızlı bir şekilde planlamak ve doğru projeleri ortaya koymak durumundayız. Bu kapsamda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.
Ünye’de trafik yükünü azaltmak adına alternatif yol çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda TOKİ arkasında bulunan alanda yeni bulvar yolu çalışmaları başlarken, Tabakhane Deresi batı yakasında planlanan ikinci bulvar yolunda ise çalışmalar aynı şekilde sürüyor.

TABAKHANE DERESİ BATI YAKASI BULVAR YOLUNDA YIKIM VE YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tabakhane Deresi doğu yakasında hizmete sunulan alternatif güzergâhla birlikte Niksar yolunda trafik yükü önemli ölçüde hafiflerken, batı yakasında planlanan diğer güzergâh ile ilgili çalışmalara da geçtiğimiz aylarda başlanmıştı. 3 kilometrelik batı yakası yolunda sıcak asfalt çalışmaları devam ederken kamulaştırması planlanan ve şu ana kadar kamulaştırılan binaların yıkım işlemine başlandı. Bu kapsamda kamulaştırma işlemleri tamamlanan binalar boşaltılırken, yıkım işlemleri de başladı. Kamulaştırma çalışmaları devam eden diğer binalarında işlemleri tamamlandıktan sonra yıkımı gerçekleştirilerek yolun tamamının hizmete sunulması planlanıyor.

TOKİ BÖLGESİNDE YENİ BİR BULVAR

Ünye sahil yolunda alternatif güzergâh çalışmaları yürüten Ünye Belediyesi Çöremez sokaktan itibaren başlamak üzere Atatürk mahallesine kadar devam edecek ikinci bir bulvar için çalışmalara başladı. 20 metre genişliğinde planlanan bulvar yolunda terk işlemleri yapılan alanlarla ilgili yol çalışmaları sürüyor. Terki bulunmayan alanlarla ilgili ise imar uygulama çalışmaları sürüyor. Sıcak asfalt uygulaması ile sahil yoluna alternatif bir yeni bulvar olarak planlanan çalışmalar sonrası Ünye sahil yoluna paralel uzanan yeni bir bulvar yoluna kavuşmuş olacak.

15 TEMMUZ MEYDANI ÇEVRESİNDE Kİ YOLLARDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

15 Temmuz Meydanı çevresinde bulunan Öznur Kartal Caddesi ile Hal Caddesinde çalışmalar devam ediyor. Zemin çalışmaları tamamlanan Öznur Kartal caddesinde sıcak asfalt çalışmalarına başlanıldı. Aynı Şekilde meydanın doğu cephesinde bulunan Hal Caddesinde ise sıcak asfalt uygulaması öncesi zemin hazırlık çalışmaları devam ediyor.

3 bölgede eş zamanlı yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, Ünye’de alternatif yeni yollar hizmete sunularak artan araç sayısına bağlı olan trafik yükünü azaltmayı planladıklarını söyledi. Sezgül, “Ünye’nin geleceğini hızlı bir şekilde planlamak ve doğru projeleri ortaya koymak durumundayız. Bu kapsamda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.