Ünyeli yönetmene Paris’ten büyük ödül

SANAT 08.06.2020 - 13:59, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1449+ kez okundu.
 

Ünyeli yönetmene Paris’ten büyük ödül

Ünyeli oyun yazarı, tiyatro ve sinema oyuncusu Şerafettin Kaya, kendi yazıp yönettiği ve başrolünü oynadığı “Ben İyi Biri Olmadan Önce” ile Paris Play Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülü aldı.
Oyun yazarı, tiyatro ve sinema oyuncusu Şerafettin Kaya, tiyatro oyunu olarak yazdığı "Ben İyi Biri Olmadan Önce" sahneden sonra beyaz perdeye uyarlanarak senaryolaştırıldı. Geçen yıl İstanbul'un tarihi semti Balat'ta çekilen filmde Pelin Batu, Nejat Yavaşoğulları, Mehmet Çağçağ, Ayhan Taş gibi isimler yer aldı. Kaya kendi yazıp yönettiği ve başrolünü oynadığı filmi ile Uluslararası 9. Paris Play Film Festivali'nden en iyi sinema filmi ödülünü aldı. “Bu film ile ödül alacağıma inanıyordum” Filmin, karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmeye çalışırken bir yandan da iyi biri olarak kalmaya çalışan bir insanın mücadelesini konu ettiğini anlatan Kaya, “Ben bu film ile ödül alacağıma inanıyordum. Fakat birincilik beni çok mutlu etti. Dünyada yaşanan bu salgın hastalık maalesef bir çok projeyi alt üst etti. Paris’te yapılan Uluslararası 9.Paris Play Film Festivaline 25 ülkeden 79 film katılmış. Elemeler sonucunda 10 film değerlendirmeye alınırken, bu filmlerin içinden ‘Ben İyi Biri Olmadan Önce’ en iyi sinema filmi olarak birinci çıkması beni Türkiye’ye böyle bir ödül getirdiğimden dolayı çok mutlu etti. Hani hep görüyoruz uluslararası arenada, olimpiyatlarda birinciler hep kendi ülkelerinin milli marşlarını çaldırdıkları zaman gurur duyarlar, bende kendimi bir an orada zannettim ve çok gururlandım” dedi. “Artık daha fazla yorulacağız” Kaya, “Bu ödül beni daha da özel ve güzel işler yapmam konusunda çok çalışmaya sevk etti. Artık daha fazla yorulacağız. Tabi bu başarı sadece bana ait değil tüm ekip ile bu işi başardık herkesin emeğine yüreğine sağlık” ifadelerinde bulundu.
Ünyeli oyun yazarı, tiyatro ve sinema oyuncusu Şerafettin Kaya, kendi yazıp yönettiği ve başrolünü oynadığı “Ben İyi Biri Olmadan Önce” ile Paris Play Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülü aldı.

Oyun yazarı, tiyatro ve sinema oyuncusu Şerafettin Kaya, tiyatro oyunu olarak yazdığı "Ben İyi Biri Olmadan Önce" sahneden sonra beyaz perdeye uyarlanarak senaryolaştırıldı. Geçen yıl İstanbul'un tarihi semti Balat'ta çekilen filmde Pelin Batu, Nejat Yavaşoğulları, Mehmet Çağçağ, Ayhan Taş gibi isimler yer aldı. Kaya kendi yazıp yönettiği ve başrolünü oynadığı filmi ile Uluslararası 9. Paris Play Film Festivali'nden en iyi sinema filmi ödülünü aldı.

“Bu film ile ödül alacağıma inanıyordum”

Filmin, karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmeye çalışırken bir yandan da iyi biri olarak kalmaya çalışan bir insanın mücadelesini konu ettiğini anlatan Kaya, “Ben bu film ile ödül alacağıma inanıyordum. Fakat birincilik beni çok mutlu etti. Dünyada yaşanan bu salgın hastalık maalesef bir çok projeyi alt üst etti. Paris’te yapılan Uluslararası 9.Paris Play Film Festivaline 25 ülkeden 79 film katılmış. Elemeler sonucunda 10 film değerlendirmeye alınırken, bu filmlerin içinden ‘Ben İyi Biri Olmadan Önce’ en iyi sinema filmi olarak birinci çıkması beni Türkiye’ye böyle bir ödül getirdiğimden dolayı çok mutlu etti. Hani hep görüyoruz uluslararası arenada, olimpiyatlarda birinciler hep kendi ülkelerinin milli marşlarını çaldırdıkları zaman gurur duyarlar, bende kendimi bir an orada zannettim ve çok gururlandım” dedi.

“Artık daha fazla yorulacağız”

Kaya, “Bu ödül beni daha da özel ve güzel işler yapmam konusunda çok çalışmaya sevk etti. Artık daha fazla yorulacağız. Tabi bu başarı sadece bana ait değil tüm ekip ile bu işi başardık herkesin emeğine yüreğine sağlık” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.