Üreticilere baskı yapılıyor

EKONOMİ 05.06.2018 - 00:03, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2192+ kez okundu.
 

Üreticilere baskı yapılıyor

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, emanette fındığı bulunan üreticilerin aranarak, ürünlerinin fiyatını kestirmek için baskı yapıldığını ileri sürdü.
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, yeni fındık sezonu öncesi emanette fındığı bulunan üreticilere, ürünlerini bozdurmaları yönünde süre baskısı uygulandığını öne sürdü. Yeni sezon öncesi üreticilere emanet fındıklarını biran önce bozdurmaları yönünde baskı yapıldığı yönünde duyumlar aldıklarını belirten Akarsu, bunun ticari ahlaka yakışmadığını kaydetti. Akarsu, “Şu anda serbest piyasada fındığın kilogramı 10 lira seviyelerinden işlem görmekte. Geçen ay, emanette fındığı bulunan üreticilerin tek tek aranarak, ‘hesabınızı görün’ denildiğini duyuyoruz. Üreticiden ürününü emanete alırken iyiydi, şimdi ne oldu da, gelin hesabınızı görün diye baskı uyguluyorsunuz. Tekelci firma ve işbirlikçileri yeni sezon öncesi emanetteki fındıkları bu fiyattan kapatarak, hem ihtiyacını karşılamak, hem de ucuza kapatmak istiyor. Bu yıl fındık rekoltesinin düşük olacağının onlarda farkında. Şimdiden eski fındıkların hesabını görmenin peşindeler. Fiyatın yüksek olacağını düşünüyorlar. Bu da emanet fındık alan tüccarlar için sıkıntı” dedi. Fındığınızı emanete vermeyin Emanetin fındığa nasıl zarar verdiğinin bir kez daha gözler önüne serildiğini kaydeden Akarsu, emanet uygulamasında kontrollün üreticinin elinde değil, alıcının elinde olduğunu da ileri sürdü. Üreticilere seslenen Akarsu, “Yıllardır söylüyoruz. Diyoruz ki; fındığınızı emanete vermeyin. İşte üretici fındığını emanete verince böyle oluyor. Ürününün kontrolünü tüccara veriyor. Üreticilerimiz bu uyarıları dikkate alsınlar ve ürününü kendileri ellinde tutmaya çalışsınlar” diye konuştu  
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, emanette fındığı bulunan üreticilerin aranarak, ürünlerinin fiyatını kestirmek için baskı yapıldığını ileri sürdü.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, yeni fındık sezonu öncesi emanette fındığı bulunan üreticilere, ürünlerini bozdurmaları yönünde süre baskısı uygulandığını öne sürdü. Yeni sezon öncesi üreticilere emanet fındıklarını biran önce bozdurmaları yönünde baskı yapıldığı yönünde duyumlar aldıklarını belirten Akarsu, bunun ticari ahlaka yakışmadığını kaydetti. Akarsu, “Şu anda serbest piyasada fındığın kilogramı 10 lira seviyelerinden işlem görmekte. Geçen ay, emanette fındığı bulunan üreticilerin tek tek aranarak, ‘hesabınızı görün’ denildiğini duyuyoruz. Üreticiden ürününü emanete alırken iyiydi, şimdi ne oldu da, gelin hesabınızı görün diye baskı uyguluyorsunuz. Tekelci firma ve işbirlikçileri yeni sezon öncesi emanetteki fındıkları bu fiyattan kapatarak, hem ihtiyacını karşılamak, hem de ucuza kapatmak istiyor. Bu yıl fındık rekoltesinin düşük olacağının onlarda farkında. Şimdiden eski fındıkların hesabını görmenin peşindeler. Fiyatın yüksek olacağını düşünüyorlar. Bu da emanet fındık alan tüccarlar için sıkıntı” dedi.

Fındığınızı emanete vermeyin

Emanetin fındığa nasıl zarar verdiğinin bir kez daha gözler önüne serildiğini kaydeden Akarsu, emanet uygulamasında kontrollün üreticinin elinde değil, alıcının elinde olduğunu da ileri sürdü. Üreticilere seslenen Akarsu, “Yıllardır söylüyoruz. Diyoruz ki; fındığınızı emanete vermeyin. İşte üretici fındığını emanete verince böyle oluyor. Ürününün kontrolünü tüccara veriyor. Üreticilerimiz bu uyarıları dikkate alsınlar ve ürününü kendileri ellinde tutmaya çalışsınlar” diye konuştu

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.