Vali Tuncay SONEL'in Vakıflar Haftası Mesajı

BÖLGE GÜNDEMİ 11.05.2021 - 01:16, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2241+ kez okundu.
 

Vali Tuncay SONEL'in Vakıflar Haftası Mesajı

Türk örf ve adetinde önemli bir yeri bulunan Vakıf müessesesinin, sahip olduğumuz kültürel değerlerin korunarak, gelecek kuşaklara aktarılması görevinin yanı sıra, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım edilmesinin kurumsallaşması gibi önemli bir görevi de bulunmaktadır.
        Eğitimden sağlığa, kültürden şehirciliğe kadar birçok alanda geçmişten günümüze değerli hizmetler gerçekleştiren Vakıfların, ülkemizin gelişme sürecindeki yeri ve önemi yadsınamaz.    Ülkemizin dört bir yanında imar edilmiş olan Vakıf eserlerimize sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak, hepimizin temel görevi olmalıdır.   Hayır kurumları olan Vakıflar, toplumda sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirmesinin yanında, Türk Vakıf geleneğinin yaşatılması, tarihimize ve geleneklerimize duyduğumuz sorumluluğun yerine getirilmesi bakımından da büyük önem arz etmektedir.   Bizlere düşen, yüzyıllardır yüce milletimize toplumsal, kültürel, ekonomik alanlarda türlü hizmetler sunan ve temelinde hayır duygusu ile insanlık sevgisi yatan Vakıflarımızı gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatarak tanıtmalı, onlara Vakıf bilincini aşılamalıyız.   Bu vesileyle, Vakıflar Haftasında; insanlara yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak amacıyla kurulan Vakıfların hizmetlerinin yürütülmesinde emeği geçenlere Ordulu hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyor, ‘Vakıflar Haftası’nı kutluyorum.
Türk örf ve adetinde önemli bir yeri bulunan Vakıf müessesesinin, sahip olduğumuz kültürel değerlerin korunarak, gelecek kuşaklara aktarılması görevinin yanı sıra, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım edilmesinin kurumsallaşması gibi önemli bir görevi de bulunmaktadır.

 

 

 

 

Eğitimden sağlığa, kültürden şehirciliğe kadar birçok alanda geçmişten günümüze değerli hizmetler gerçekleştiren Vakıfların, ülkemizin gelişme sürecindeki yeri ve önemi yadsınamaz. 

 

Ülkemizin dört bir yanında imar edilmiş olan Vakıf eserlerimize sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak, hepimizin temel görevi olmalıdır.

 

Hayır kurumları olan Vakıflar, toplumda sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirmesinin yanında, Türk Vakıf geleneğinin yaşatılması, tarihimize ve geleneklerimize duyduğumuz sorumluluğun yerine getirilmesi bakımından da büyük önem arz etmektedir.

 

Bizlere düşen, yüzyıllardır yüce milletimize toplumsal, kültürel, ekonomik alanlarda türlü hizmetler sunan ve temelinde hayır duygusu ile insanlık sevgisi yatan Vakıflarımızı gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatarak tanıtmalı, onlara Vakıf bilincini aşılamalıyız.

 

Bu vesileyle, Vakıflar Haftasında; insanlara yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak amacıyla kurulan Vakıfların hizmetlerinin yürütülmesinde emeği geçenlere Ordulu hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyor, ‘Vakıflar Haftası’nı kutluyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.