Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesinde Elektrikli Hızlı Şarj İstasyonu Kuruldu

BÖLGE GÜNDEMİ 18.09.2024 - 23:40, Güncelleme: 18.09.2024 - 23:40 199 kez okundu.
 

Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesinde Elektrikli Hızlı Şarj İstasyonu Kuruldu

Elektrikli araçların kısa sürede şarj edilebilmelerine imkan sağlamak için Ordu Valiliği Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesi içerisinde Elektrikli Hızlı Şarj İstasyonu kuruldu.
Ordu Valiliği Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesinin güney tarafına kurulan Elektrikli Hızlı Şarj İstasyonu, hem kamu kurumlarında bulunan elektrikli araçlara, hem de vatandaşlar tarafından kullanılan elektrikli araçlara hizmet vermeye başladı. Elektrikli Hızlı Şarj İstasyonunu inceleyen Vali Muammer Erol, yapılan hizmetin ihtiyacı karşılamaya yönelik olduğunu ifade etti. Elektrikli araçların kullanımının hızla yaygınlaşmaya başladığını belirten Vali Muammer Erol, “Sıfır egzoz emisyonu ile hava kirliliğinin azalmasına, sera gazı emisyonunun düşmesine katkıda bulunan, sağladığı ekonomik avantajların yanında, sunduğu çevresel faydalarla insan sağlığına ve çevreye dost olduğu için tercih edilen elektrikli araçlar için biz de Ordu Valiliği Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesi içerisinde Elektrikli Hızlı Şarj İstasyonu kurduk. Bu istasyon, kamuda kullanılan elektrikli araçlara hizmet verdiği gibi vatandaşlarımızın kullandıkları elektrikli araçlara da hizmet verecektir” dedi. Kurulan Elektrikli Hızlı Şarj İstasyonunun teknik özellikleri hakkında da bilgi veren Vali Erol, “Şarj istasyonumuz, elektrikli şarj istasyonları içerisinde son sistem olup, DC (yüksek hızlı şarj) şarj ünitesi, 180 KW’lık güç ile TOGG T10X model aracı yaklaşık 20 dakikada, Tesla model aracı yaklaşık 15 dakikada şarj edebilme özelliğine sahiptir” diye konuştu. Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesinde bulunan kurumlarda çalışan ve elektrikli aracı olan kamu görevlileri, elektrikli şarj istasyonunun önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek, konforlu bir ortamda, kısa sürede ve diğer şarj istasyonlarına oranla daha düşük bir fiyatla araçlarını şarj edebildiklerini söyledi.
Elektrikli araçların kısa sürede şarj edilebilmelerine imkan sağlamak için Ordu Valiliği Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesi içerisinde Elektrikli Hızlı Şarj İstasyonu kuruldu.




Ordu Valiliği Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesinin güney tarafına kurulan Elektrikli Hızlı Şarj İstasyonu, hem kamu kurumlarında bulunan elektrikli araçlara, hem de vatandaşlar tarafından kullanılan elektrikli araçlara hizmet vermeye başladı.

Elektrikli Hızlı Şarj İstasyonunu inceleyen Vali Muammer Erol, yapılan hizmetin ihtiyacı karşılamaya yönelik olduğunu ifade etti.

Elektrikli araçların kullanımının hızla yaygınlaşmaya başladığını belirten Vali Muammer Erol, “Sıfır egzoz emisyonu ile hava kirliliğinin azalmasına, sera gazı emisyonunun düşmesine katkıda bulunan, sağladığı ekonomik avantajların yanında, sunduğu çevresel faydalarla insan sağlığına ve çevreye dost olduğu için tercih edilen elektrikli araçlar için biz de Ordu Valiliği Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesi içerisinde Elektrikli Hızlı Şarj İstasyonu kurduk. Bu istasyon, kamuda kullanılan elektrikli araçlara hizmet verdiği gibi vatandaşlarımızın kullandıkları elektrikli araçlara da hizmet verecektir” dedi.

Kurulan Elektrikli Hızlı Şarj İstasyonunun teknik özellikleri hakkında da bilgi veren Vali Erol, “Şarj istasyonumuz, elektrikli şarj istasyonları içerisinde son sistem olup, DC (yüksek hızlı şarj) şarj ünitesi, 180 KW’lık güç ile TOGG T10X model aracı yaklaşık 20 dakikada, Tesla model aracı yaklaşık 15 dakikada şarj edebilme özelliğine sahiptir” diye konuştu.

Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesinde bulunan kurumlarda çalışan ve elektrikli aracı olan kamu görevlileri, elektrikli şarj istasyonunun önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek, konforlu bir ortamda, kısa sürede ve diğer şarj istasyonlarına oranla daha düşük bir fiyatla araçlarını şarj edebildiklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.