Ahilik Haftası, Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı

BÖLGE GÜNDEMİ 25.09.2024 - 15:34, Güncelleme: 25.09.2024 - 15:34 70 kez okundu.
 

Ahilik Haftası, Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı

Ahilik Haftası İl Kutlama Komitesi tarafından hazırlanan kutlama programı çerçevesinde, “Ahilik Yürüyüşü” ve tören düzenlendi.
        Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, protokol üyeleri ve esnaf temsilcilerinin katılımıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Altınordu ilçesi Karapınar mahallesi 2. Sanayi Sitesinde bulunan Almina Düğün Salonu önünden başlayan ve Altınordu Mesleki Eğitim Merkezi bahçesinde son bulan “Ahilik Yürüyüşü” yapıldı.     “Ahilik Yürüyüşü”ne, Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Vali Yardımcısı Burak Keser, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, İl Ticaret Müdürü Şenel Çakır, Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adil Levent Karlıbel, bazı kurum yöneticileri, siyasi parti, meslek ve STK temsilcilerinin yanı sıra esnaflar ve vatandaşlar katıldı.   Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İl Ticaret Müdürü Şenel Çakır ve Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek düzenlenen etkinlikte birer konuşma yaptı.    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Yılların eskitemediği Ahilik, şu anda ahlaka, etiğe dayandığı, rızkın Allah'tan geldiğine inandığı için bugüne kadar sağlam şekilde geldi" diyerek, Ahiliğin önemine vurgu yaptı ve Ahilik Haftasını kutladı.    İl Ticaret Müdürü Şenel Çakır, "Günümüzde esnaf ve sanatkarların oluşturduğu kurumlar, Ahiliğin insana değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan temel ilkelerinden yararlanmakta, insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, bilgi, dostluk ve dayanışma gibi değerlere önem vermektedir" dedi.   Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek ise, Ahilik Teşkilatının Türkler arasında gelişip yaygınlaşan, sanatta, ticarette, dayanışma ve yardımlaşmayı esas alan sosyo-ekonomik bir kurum olduğunu söyledi.  “Esnaf ve Sanatkârlar nezdinde alın teri kutsaldır. Yarınları kuracak olanlar, bu günleri bilinçli yaşayanlardır" diye konuştu.    Konuşmaların ardından Ordu'da 2024 Yılının Ahisi seçilen ahşap tornacılığı mesleğini yapan Ali Kılınç ile yılın çırağı seçilen Arda Karaoğlu ve yılın kalfası seçilen Emirhan Candan plaketleri ve para ödülleri Vali Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.   Etkinlik kapsamında katılımcılara ayrıca, ahilik pilavı, tatlı ve ayran ikram edildi. Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve diğer protokol üyeleri, programa katılanlara pilav ikramında bulundu.
Ahilik Haftası İl Kutlama Komitesi tarafından hazırlanan kutlama programı çerçevesinde, “Ahilik Yürüyüşü” ve tören düzenlendi.

 

 

 

 

Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, protokol üyeleri ve esnaf temsilcilerinin katılımıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Altınordu ilçesi Karapınar mahallesi 2. Sanayi Sitesinde bulunan Almina Düğün Salonu önünden başlayan ve Altınordu Mesleki Eğitim Merkezi bahçesinde son bulan “Ahilik Yürüyüşü” yapıldı.  

 

“Ahilik Yürüyüşü”ne, Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Vali Yardımcısı Burak Keser, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, İl Ticaret Müdürü Şenel Çakır, Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adil Levent Karlıbel, bazı kurum yöneticileri, siyasi parti, meslek ve STK temsilcilerinin yanı sıra esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

 

Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İl Ticaret Müdürü Şenel Çakır ve Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek düzenlenen etkinlikte birer konuşma yaptı. 

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Yılların eskitemediği Ahilik, şu anda ahlaka, etiğe dayandığı, rızkın Allah'tan geldiğine inandığı için bugüne kadar sağlam şekilde geldi" diyerek, Ahiliğin önemine vurgu yaptı ve Ahilik Haftasını kutladı. 

 

İl Ticaret Müdürü Şenel Çakır, "Günümüzde esnaf ve sanatkarların oluşturduğu kurumlar, Ahiliğin insana değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan temel ilkelerinden yararlanmakta, insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, bilgi, dostluk ve dayanışma gibi değerlere önem vermektedir" dedi.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek ise, Ahilik Teşkilatının Türkler arasında gelişip yaygınlaşan, sanatta, ticarette, dayanışma ve yardımlaşmayı esas alan sosyo-ekonomik bir kurum olduğunu söyledi.  “Esnaf ve Sanatkârlar nezdinde alın teri kutsaldır. Yarınları kuracak olanlar, bu günleri bilinçli yaşayanlardır" diye konuştu. 

 

Konuşmaların ardından Ordu'da 2024 Yılının Ahisi seçilen ahşap tornacılığı mesleğini yapan Ali Kılınç ile yılın çırağı seçilen Arda Karaoğlu ve yılın kalfası seçilen Emirhan Candan plaketleri ve para ödülleri Vali Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

 

Etkinlik kapsamında katılımcılara ayrıca, ahilik pilavı, tatlı ve ayran ikram edildi. Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve diğer protokol üyeleri, programa katılanlara pilav ikramında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.