1 İNEK İLE BAŞLADI 20’YE ULAŞTI

YAŞAM 25.09.2024 - 15:41, Güncelleme: 25.09.2024 - 15:41 73 kez okundu.
 

1 İNEK İLE BAŞLADI 20’YE ULAŞTI

Ordu’da yaşayan 41 yaşındaki Emine Mutlu 1 inek ile başladığı hayvancılıkta sayıyı 20’lere çıkardı. Eşinin uzun yol şoförü olması sebebiyle çalışmalarını tek başına yürüten, tek başına olması ve zamanın kısıtlı olmasından dolayı da sütün muhafaza edilmesi konusunda sorunlar yaşayan Emine Mutlu’nun en büyük destekçisi Ordu Büyükşehir Belediyesi oldu.
        ORDULU ÜRETİCİ EMİNE MUTLU, TEK BAŞINA 20 BÜYÜKBAŞ HAYVANA BAKIYOR     Ordu Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılık projeleri ile kente yeni bir soluk kazandırdı. Yeni projeleri hayata geçirmenin yanı sıra mevcut işletmelere de desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi üreticilerin en önemli destekçisi olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bu doğrultuda çiğ süt altyapısını geliştirerek, sütün kalitesini ve pazar değerini artırmak içinde desteklerini sürdürüyor.   DESTEKLER ÜRETİMİ ARTTIRDI   Ordu’nun Altınordu ilçesinde yaşayan 41 yaşındaki Emine Mutlu’da bu desteklerden faydalanan üreticilerden bir tanesi oldu. 5 yıl önce 1 inek ile hayvancılığa başlayan ve başladıktan sonra hayvancılığı sevmeye başlayan Mutlu, her geçen yıl hayvan sayısını arttırarak 20’lere kadar ulaştı. İnek sayısının artması ile süt üretimini de arttıran Emine Mutlu, sütün muhafaza edilmesi konusunda aksaklıklar yaşadı.   SÜTÜN MUHAFAZASI BÜYÜKŞEHİRDEN   Bu konuda Büyükşehir Belediyesi devreye girerek Mutlu’ya 200 litrelik ev tipi süt soğutma tankı desteği verdi. Bu sayede sütünün koruma altına alan Emine Mutlu, sütünü değerinde satarak aile ekonomisine önemli katkı vermeye başladı.   ÜRETİCİ MUTLU: “SÜT TANKLARI KURTARICIMIZ OLDU”   Hayvancılığı severek yaptığını kaydeden ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle daha da güçlendiğini aktaran Emine Mutlu, üretmeye devam edeceğinin altını çizdi.   Ordu Büyükşehir Belediyesinin destek verdiği süt tankının kurtarıcıları olduğunu belirten ve sütü sağlıklı bir şekilde sakladıklarını ifade eden Mutlu şöyle konuştu:   “Bu işe eşimin isteği ile 5 yıl önce başladık. İlk zamanlar ben çok tercih etmiyordum ama sonradan sevmeye başladım. 1 inek ile başladık, şimdi sayımız arttı. Onlar benim çocuğum gibi oldular artık severek yapıyorum. Bu işleri yaparken sütü muhafaza altında tutmak bizi çok zorluyordu. Büyükşehir Belediyemizde bu hususta bize yardımcı oldu süt tankı desteğinde bulundular. Birkaç gün sütümüzü çok rahatlıkla bu tanklarda saklayabiliyoruz. Bizim gerçekten kurtarıcımız oldu. Artık müşterilerimize sütümüzü rahat bir şekilde sunabiliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”  
Ordu’da yaşayan 41 yaşındaki Emine Mutlu 1 inek ile başladığı hayvancılıkta sayıyı 20’lere çıkardı. Eşinin uzun yol şoförü olması sebebiyle çalışmalarını tek başına yürüten, tek başına olması ve zamanın kısıtlı olmasından dolayı da sütün muhafaza edilmesi konusunda sorunlar yaşayan Emine Mutlu’nun en büyük destekçisi Ordu Büyükşehir Belediyesi oldu.

 

 

 

 

ORDULU ÜRETİCİ EMİNE MUTLU, TEK BAŞINA 20 BÜYÜKBAŞ HAYVANA BAKIYOR

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılık projeleri ile kente yeni bir soluk kazandırdı. Yeni projeleri hayata geçirmenin yanı sıra mevcut işletmelere de desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi üreticilerin en önemli destekçisi olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bu doğrultuda çiğ süt altyapısını geliştirerek, sütün kalitesini ve pazar değerini artırmak içinde desteklerini sürdürüyor.

 

DESTEKLER ÜRETİMİ ARTTIRDI

 

Ordu’nun Altınordu ilçesinde yaşayan 41 yaşındaki Emine Mutlu’da bu desteklerden faydalanan üreticilerden bir tanesi oldu. 5 yıl önce 1 inek ile hayvancılığa başlayan ve başladıktan sonra hayvancılığı sevmeye başlayan Mutlu, her geçen yıl hayvan sayısını arttırarak 20’lere kadar ulaştı. İnek sayısının artması ile süt üretimini de arttıran Emine Mutlu, sütün muhafaza edilmesi konusunda aksaklıklar yaşadı.

 

SÜTÜN MUHAFAZASI BÜYÜKŞEHİRDEN

 

Bu konuda Büyükşehir Belediyesi devreye girerek Mutlu’ya 200 litrelik ev tipi süt soğutma tankı desteği verdi. Bu sayede sütünün koruma altına alan Emine Mutlu, sütünü değerinde satarak aile ekonomisine önemli katkı vermeye başladı.

 

ÜRETİCİ MUTLU: “SÜT TANKLARI KURTARICIMIZ OLDU”

 

Hayvancılığı severek yaptığını kaydeden ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle daha da güçlendiğini aktaran Emine Mutlu, üretmeye devam edeceğinin altını çizdi.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesinin destek verdiği süt tankının kurtarıcıları olduğunu belirten ve sütü sağlıklı bir şekilde sakladıklarını ifade eden Mutlu şöyle konuştu:

 

“Bu işe eşimin isteği ile 5 yıl önce başladık. İlk zamanlar ben çok tercih etmiyordum ama sonradan sevmeye başladım. 1 inek ile başladık, şimdi sayımız arttı. Onlar benim çocuğum gibi oldular artık severek yapıyorum. Bu işleri yaparken sütü muhafaza altında tutmak bizi çok zorluyordu. Büyükşehir Belediyemizde bu hususta bize yardımcı oldu süt tankı desteğinde bulundular. Birkaç gün sütümüzü çok rahatlıkla bu tanklarda saklayabiliyoruz. Bizim gerçekten kurtarıcımız oldu. Artık müşterilerimize sütümüzü rahat bir şekilde sunabiliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.