Başkan Şimşek ”Benim Muhasebem Herkese Açıktır”
Başkan Şimşek ”Benim Muhasebem Herkese Açıktır”
Ünye Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek düzenlediği basın açıklamasında Şoförler Odası’nın durumunu, ticari araçların değişen çalışma sistemini ve ortaya atılan rant iddialarıyla ilgili konuştu.
Başkan Şimşek’in açıklaması şu şekilde oldu;
Ünye Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek: “Ben öncelikle askerlerimizin gayet başarılı bir şekilde yürüttüğü Barış Pınarı isimli harekata yönetimim, şahsım ve esnaf arkadaşlarım adına başarılar diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, Gazilerimize de çok acil şifalar diliyorum. 1993’de başına geçtiğim Şoförler Odamızın 26 senedir başında bulunmaktayım. Odamızın belirli tarihlerde Ünye’de çok büyük faaliyetleri oldu. Fakat gün geçtikçe her çıkan yasayla çok büyük kan kaybettik. Bundan 10-15 sene önce 8 bin civarlarında üye varken şuandaki üye sayımız 1114’tür.
Büyükşehir Olduktan Sonra Ticari Araçların Çalışma Sistemi Değişti
Bölgemizdeki ticari araçların çalışma sistemi senede bir değişime uğruyor. Büyükşehir olmadan önce çalışma sisteminde İlçe Trafik Komisyonundan çıkan kararlar Valilik tarafından onaylanır ve yürürlüğe girerdi. Büyükşehir kurulduktan sonra ise Ulaşım Daire Başkanlığı birimi oluştu ve onların aldığı kararlar ile Ünye’de bir yol bile kapansa onlardan habersiz kapanamıyor. Bu durum iyi mi kötü mü oldu ben onu kamuoyuna bırakıyorum. Bizim bütün güzergahlarımız bu şekilde belli oldu. Yani Tekkiraz’daki bir minibüs Çaybaşı’na gidemiyor.
Benim Muhasebem Herkese Açıktır
Benim başkanlık yaptığım Ünye Birlik isimli belki de bölgenin en eski kuruluşu var. Yeni yasalarla buna da şartlar geldi ve D1 ile çalışabilmek için şirket veya kooperatif olmak gerekiyor. Otobüslerde 150 koltuk sayısı olmazsa D1 belgesi almak mümkün değil. Bizde hem D1 hem de D2 var ve bu iki belgeyi alabilmek için 225 koltuk sayısı olması lazım. Şirketi kurduk ve benim Ünye Birlik şirketi üzerinde 28 tane otobüs var. Bu şirketin bir çok gideri var ve bazı basın organlarında rant gibi kelimeler kullanılmış. Ünye’de para toplamak için bir ekip bir araya gelse mutlaka bende içlerinde olurum. Bazı yanlış anlaşılmalardan dolayı hakikaten üzüntü duydum. Ben bu kadar sene boyunca bir çayı bile o şekilde içmemişimdir. Bu kurumdan bir kuruş aylık aldıysam namerdim. Benim muhasebem herkese açıktır isteyen gelip bakabilir. Ben bu koltuktan asla namalanmadım ve burayı ayakta tutmak için 25-30 senedir çabalıyorum.
Yasa Gereği Garajda İndirme Zorunluluğu Geldi
Biz beraber çalışıyorduk. Ünye Ünye’den, Fatsa Fatsa’dan, Ordu da Ordu’dan kalkıyordu. Fakat zamanla Ordu, Fatsa ve Mini Metro birleşti. Biz birleşmedik ve epey çaba sarf ettik. Günde 600 yolcu götürdük ancak dönüşte 100 yolcu getiremedik. Daha sonra arkadaşlarımızla konuştuk ve birleşme kararı aldık. Birleşmeden sonra Büyükşehir burayı kapatma kararı aldı. Eğer minibüsçülerden şikayet gelmezse burayı açabileceklerini söylediler. Ben Ünye’nin içinden geçerken yolcu almayın, Fatsa’da da aynı şekilde yapın dedim. Bunu yapan oldu yapmayan oldu ve minibüsçülerden şikayet yapıldı. Şikayet yapılınca da yol kapandı. Yol kapandıktan sonra Samsun’dan gelen yolcuları yasayla kesinlikle garajda indirme zorunluluğu oldu. Biz iyilik olsun diye Çınarsuyun’da indiriyorduk ancak bu da cezai işleme tabi olur. Biz Metro veya Kamil Koç değiliz. Bu yasaya karşı geldik ancak bir sonuç alamadık.
Otogardan Ücretsiz Servis Hizmeti Sağladık
Biz Ünye’ye hizmet etmek istiyoruz. Ben mağdur kalan hemşehrilerimizden özür diliyorum. Ben vatandaşlarımızın otogara gelmelerini ve otogardan ücretsiz servislerimizle taşınmalarını belirtiyorum. Şuanda bundan başka bir çözüm getiremiyoruz. Şoförlük 24 saattir ve çok zor bir meslektir. Bu zor şartlarda hizmet yapmak için elimizden geleni yapıyoruz ve daha iyi olması içinde var gücümüzle çalışacağız.”dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.