Bi Pancarımız vardı !!!

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 30.11.2019 - 22:09, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2032+ kez okundu.
 

Bi Pancarımız vardı !!!

Karadeniz sofralarını süsleyen ve çorbaların vazgeçilmezi olan karalâhananın da genetiği değiştirildi.
Marketlerde ve pazar tezgahlarında satılan GDO’lu karalahanalar, halkın sağlığıyla oynuyor. Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy bu durumu üretimin azalmasına bağlarken, tüketicilere ise GDO’lu ürünler tüketmemesi uyarısında bulundu. Bölgede pancar olarak bilinen karalâhanaların yerini Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürünler aldı. Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy, bu durumun üretim alanındaki sıkıntının sahaya yansıması olduğunu söyledi.  Dev boyutta karalâhanaların pazara çıkmasını değerlendiren Şensoy, “Kırsalda üretim olmayınca boşluğu endüstrileşmiş tarım ürünleri dolduruyor. Üretim kültürü bittiği için sıkıntılar olmaya başladı. Vatandaş köyde oturuyor ama etini, sütünü, yumurtasını maydanozunu çarşıdan pazardan ya da alışveriş merkezinden karşılıyor” dedi.  Tüketim modelinin acısını hep birlikte çekiyoruz   Şensoy, tüketimden üretim modeline geçilmesi gerektiğini belirterek,“Yıllardır bir genetiği değiştirilmiş gıda meselesi var. 50-100 kişiye tek tek yumurta vererek, tavuk vermek kesin bir çözüm sağlamaz. Ülkenin ekonomik modeli nedir, tüketim vergi, faiz… Üretim modeline geçilmesi lazımdır. Tüketim modelinde durumu biz gördük hep beraber tecrübe ettik. Köydeki oturan vatandaş bile ihtiyacını marketten karşılıyor. Köyde oturuyor ama patatesini, maydanozunu, soğanını vatandaş marketten alıp köye gidiyor” ifadelerinde bulundu.
Karadeniz sofralarını süsleyen ve çorbaların vazgeçilmezi olan karalâhananın da genetiği değiştirildi.

Marketlerde ve pazar tezgahlarında satılan GDO’lu karalahanalar, halkın sağlığıyla oynuyor.

Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy bu durumu üretimin azalmasına bağlarken, tüketicilere ise GDO’lu ürünler tüketmemesi uyarısında bulundu.

Bölgede pancar olarak bilinen karalâhanaların yerini Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürünler aldı. Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy, bu durumun üretim alanındaki sıkıntının sahaya yansıması olduğunu söyledi.  Dev boyutta karalâhanaların pazara çıkmasını değerlendiren Şensoy, “Kırsalda üretim olmayınca boşluğu endüstrileşmiş tarım ürünleri dolduruyor. Üretim kültürü bittiği için sıkıntılar olmaya başladı. Vatandaş köyde oturuyor ama etini, sütünü, yumurtasını maydanozunu çarşıdan pazardan ya da alışveriş merkezinden karşılıyor” dedi. 

Tüketim modelinin acısını hep birlikte çekiyoruz

 

Şensoy, tüketimden üretim modeline geçilmesi gerektiğini belirterek,“Yıllardır bir genetiği değiştirilmiş gıda meselesi var. 50-100 kişiye tek tek yumurta vererek, tavuk vermek kesin bir çözüm sağlamaz. Ülkenin ekonomik modeli nedir, tüketim vergi, faiz… Üretim modeline geçilmesi lazımdır. Tüketim modelinde durumu biz gördük hep beraber tecrübe ettik. Köydeki oturan vatandaş bile ihtiyacını marketten karşılıyor. Köyde oturuyor ama patatesini, maydanozunu, soğanını vatandaş marketten alıp köye gidiyor” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.