Karadeniz'in iç bölgeleri turizme hazırlanıyor

BÖLGE GÜNDEMİ 20.03.2019 - 15:44, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1562+ kez okundu.
 

Karadeniz'in iç bölgeleri turizme hazırlanıyor

Karadeniz'in iç bölgelerinde yeşil alanlardan ve yaylalardan geçen ve bu bölgeleri turizme açacak olan Yeşil Yol projesi çalışmaları devam ediyor.
Karadeniz'de Samsun'dan Artvin'e sahili izleyerek devam eden "mavi yola" alternatif Karadeniz'in iç bölgelerinde yeşil alanlardan ve yaylalardan geçen ve bu bölgeleri turizme açacak olan Yeşil Yol projesi çalışmaları devam ediyor. Projesi ile Samsun'dan Artvin'e kadar bin kilometre yolda iyileştirme yapıldı. DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Yusuf Mengi, 2023 yılına kadar yolu bitirip hizmete açacaklarını söyledi. 2Yeşil Yol Projesi ile Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin illerindeki turizm merkezlerinin iç kısımlardan birbirine bağlanması amaçlanıyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla Samsun Kuş Cenneti'nden yola çıkan bir turistin Tokat'ın Ballıca Mağarası, menderesleriyle ünlü Ordu'nun Perşembe Yaylası, Giresun'un Kümbet Yaylası, Trabzon'un Uzungöl'ü, Rize'nin Anzer Yaylası, Gümüşhane'nin Karaca Mağarası, Bayburt'un yer altı şehri, Artvin'in Kafkasör Yaylası gibi birçok turizm merkezini ziyaret edebilmesi amaçlanıyor. Yaylaların bağlantısını sağlıyor DOKAP Başkanı Yusuf Mengi yaptığı açıklamada, Yeşil Yol'un Türkiye Turizm Stratejisi 2023 vizyonundan hareketle Karadeniz Bölgesi'nin yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirleriyle üst kottan bağlantısını sağlayacak bir proje olduğunu söyledi.  Yeşil Yol'un bir turisti Samsun'dan başlayıp Sarp Sınır Kapısı'na kadar ortalama 70 kilometre hızla doğaya dokunarak, doğayı izleyerek turizm faaliyetine katma üzerine planlanmış bir çalışma olduğunu belirten Mengi, projenin doğada yeni bir yol açma çalışması değil, var olan yolların iyileştirilmesinden ibaret olduğunu vurguladı. Yeşil Yol aksının toplamda 4 bin kilometreyle ifade edildiğini dile getiren Mengi, şu anda sadece bin 600 kilometrelik ana güzergahta gerekli iyileştirme çalışmalarını yaptıklarını söyledi. Yeşil Yol güzergahı 7 metre genişliğine gidişli-gelişli olarak yapılacak, zemini taş döşeme olacak. Bu yolla birlikte 4 noktada oteller, moteller, restoranlar, kayak merkezleri, vb. turistik tesisler yapılacak.   Mengi, turizm merkezlerine ortalama 4 saat olan ulaşımın Yeşil Yol ile 1 saate indiğine dikkati çekti. Mevsimsel olarak çalışmaların bahar aylarından kar yağışının başladığı mevsime kadar devam ettiğini aktaran Mengi, bu yılki çalışmaların nisan ve mayıs aylarında başlayacağını belirtti. Mengi, DOKAP'ın yeni eylem planında Yeşil Yol projesinin devamını sağlayacakları bilgisini vererek, "DOKAP olarak 2023 gibi bir hedefimiz var, bu hedef doğrultusunda bu yolu bitirmiş olacağız ve bölgeye çok önemli bir turizm altyapısı kazandırmış olacağız. Bu yıl yolun bin 300 kilometreye ulaşmasını bekliyoruz." diye konuştu.
Karadeniz'in iç bölgelerinde yeşil alanlardan ve yaylalardan geçen ve bu bölgeleri turizme açacak olan Yeşil Yol projesi çalışmaları devam ediyor.

Karadeniz'de Samsun'dan Artvin'e sahili izleyerek devam eden "mavi yola" alternatif Karadeniz'in iç bölgelerinde yeşil alanlardan ve yaylalardan geçen ve bu bölgeleri turizme açacak olan Yeşil Yol projesi çalışmaları devam ediyor.

Projesi ile Samsun'dan Artvin'e kadar bin kilometre yolda iyileştirme yapıldı. DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Yusuf Mengi, 2023 yılına kadar yolu bitirip hizmete açacaklarını söyledi.

2Yeşil Yol Projesi ile Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin illerindeki turizm merkezlerinin iç kısımlardan birbirine bağlanması amaçlanıyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla Samsun Kuş Cenneti'nden yola çıkan bir turistin Tokat'ın Ballıca Mağarası, menderesleriyle ünlü Ordu'nun Perşembe Yaylası, Giresun'un Kümbet Yaylası, Trabzon'un Uzungöl'ü, Rize'nin Anzer Yaylası, Gümüşhane'nin Karaca Mağarası, Bayburt'un yer altı şehri, Artvin'in Kafkasör Yaylası gibi birçok turizm merkezini ziyaret edebilmesi amaçlanıyor. Yaylaların bağlantısını sağlıyor

DOKAP Başkanı Yusuf Mengi yaptığı açıklamada, Yeşil Yol'un Türkiye Turizm Stratejisi 2023 vizyonundan hareketle Karadeniz Bölgesi'nin yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirleriyle üst kottan bağlantısını sağlayacak bir proje olduğunu söyledi.  Yeşil Yol'un bir turisti Samsun'dan başlayıp Sarp Sınır Kapısı'na kadar ortalama 70 kilometre hızla doğaya dokunarak, doğayı izleyerek turizm faaliyetine katma üzerine planlanmış bir çalışma olduğunu belirten Mengi, projenin doğada yeni bir yol açma çalışması değil, var olan yolların iyileştirilmesinden ibaret olduğunu vurguladı.

Yeşil Yol aksının toplamda 4 bin kilometreyle ifade edildiğini dile getiren Mengi, şu anda sadece bin 600 kilometrelik ana güzergahta gerekli iyileştirme çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Yeşil Yol güzergahı 7 metre genişliğine gidişli-gelişli olarak yapılacak, zemini taş döşeme olacak. Bu yolla birlikte 4 noktada oteller, moteller, restoranlar, kayak merkezleri, vb. turistik tesisler yapılacak.

 

Mengi, turizm merkezlerine ortalama 4 saat olan ulaşımın Yeşil Yol ile 1 saate indiğine dikkati çekti. Mevsimsel olarak çalışmaların bahar aylarından kar yağışının başladığı mevsime kadar devam ettiğini aktaran Mengi, bu yılki çalışmaların nisan ve mayıs aylarında başlayacağını belirtti. Mengi, DOKAP'ın yeni eylem planında Yeşil Yol projesinin devamını sağlayacakları bilgisini vererek, "DOKAP olarak 2023 gibi bir hedefimiz var, bu hedef doğrultusunda bu yolu bitirmiş olacağız ve bölgeye çok önemli bir turizm altyapısı kazandırmış olacağız. Bu yıl yolun bin 300 kilometreye ulaşmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.