ORDU’DA İPEK BÖCEKÇİLİĞİNE OLAN İLGİ ARTTI

BÖLGE GÜNDEMİ 22.06.2022 - 00:12, Güncelleme: 22.06.2022 - 00:12 9982+ kez okundu.
 

ORDU’DA İPEK BÖCEKÇİLİĞİNE OLAN İLGİ ARTTI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in gelir getirici projeleri arasında yer alan tarım ve hayvancılık hamlesiyle, kentin yüzü güldü. Kırsaldaki üreticilerin gelir kaynaklarını artırmak amacıyla başlatılan çalışmalar sonrası ipek böceği yetiştiriciliğine olan ilgi artmaya başladı. İpek böceği yetiştiriciliğiyle ek gelir sağlayan çiftçiler, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ettiler.
          Ordu’da, ulaşım, altyapı, spor, turizm, üstyapı ve sağlık alanında birçok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya koyduğu tarım ve hayvancılık projeleriyle de vatandaşlara yeni gelir kaynakları oluşturdu.     Büyükşehir Belediyesi tarafından, topyekün kalkınma hamlesiyle tarım ve hayvancılıkta başlatılan projelere bir yenisi daha eklendi. Kentte yıllardır kaderine terk edilen ancak büyük bir gelir kapısı olan ipek börekçiliğine can vermek için faaliyetler artırıldı.     Türkiye’nin en fazla fındık üretimine sahip olan kentte, üretim süreci kısa ve pazarlama sorunu bulunmayan ipek böceği yetiştiriciliği ile yetiştiriciler gelir kaynaklarının çeşitlendirmesi hedefleniyor.       PAZARLAMA SORUNU BULUNMUYOR   İpek böcekçiliği diğer tarımsal faaliyetlerin yanında kolaylıkla yapılabilen, yılda sadece 35 günlük bir üretim süreci olan, pazarlama sorunu olmayan, özellikle kırsaldaki kadınlar ve küçük aile işletmeleri tarafından rahatlıkla yapılabilen bir tarım faaliyeti. Karadeniz Bölgesinde Mayıs ayının 20’si itibarıyla içerisinde ipek böceği larvalarının olduğu kutular Koza Birlik tarafından üreticilere ücretsiz olarak veriliyor. Haziran ayı sonu itibarıyla da elde edilen kozalar Koza Birlik tarafından üreticilerden alınıyor.       BÜYÜKŞEHİR’DEN DUT FİDANI DESTEĞİ   İpek böceği yetiştiricisi Muhammed Öztepe, “İpek böcekçiliği yapan bir arkadaşımdan görerek, bunu benim de yapabileceğimi düşündüm. Dut yaprağı potansiyelimiz vardı. Altyapıyı hazırladık. Bu yıl her şey mükemmel görünüyor. Gelecek yıl işletmemi daha da büyütmek istiyorum. Ordu Büyükşehir Belediyesi bizlere 250 adet dut fidanı desteğinde bulundu.  Verilen desteklerle birlikte işletmemizi katlayarak devam etmek istiyoruz” dedi.       ÇİFTÇİLERDEN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR   İpek böceği yetiştiricisi Osman Murat Yürük ise “2020 yılından bu yana ipek böceği yetiştiriyorum. Dut yaprağı ile beslenen ve 45 günlük bir üretimi olan bir ürün. Yapılabilir bir tarım faaliyeti olduğu için herkese tavsiye ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in bu konudaki destekleri devam ediyor. Üretimi artırarak devam ettirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.  
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in gelir getirici projeleri arasında yer alan tarım ve hayvancılık hamlesiyle, kentin yüzü güldü. Kırsaldaki üreticilerin gelir kaynaklarını artırmak amacıyla başlatılan çalışmalar sonrası ipek böceği yetiştiriciliğine olan ilgi artmaya başladı. İpek böceği yetiştiriciliğiyle ek gelir sağlayan çiftçiler, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ettiler.

 

 

 

 

 

Ordu’da, ulaşım, altyapı, spor, turizm, üstyapı ve sağlık alanında birçok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya koyduğu tarım ve hayvancılık projeleriyle de vatandaşlara yeni gelir kaynakları oluşturdu.

 

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından, topyekün kalkınma hamlesiyle tarım ve hayvancılıkta başlatılan projelere bir yenisi daha eklendi. Kentte yıllardır kaderine terk edilen ancak büyük bir gelir kapısı olan ipek börekçiliğine can vermek için faaliyetler artırıldı.

 

 

Türkiye’nin en fazla fındık üretimine sahip olan kentte, üretim süreci kısa ve pazarlama sorunu bulunmayan ipek böceği yetiştiriciliği ile yetiştiriciler gelir kaynaklarının çeşitlendirmesi hedefleniyor.

 

 

 

PAZARLAMA SORUNU BULUNMUYOR

 

İpek böcekçiliği diğer tarımsal faaliyetlerin yanında kolaylıkla yapılabilen, yılda sadece 35 günlük bir üretim süreci olan, pazarlama sorunu olmayan, özellikle kırsaldaki kadınlar ve küçük aile işletmeleri tarafından rahatlıkla yapılabilen bir tarım faaliyeti. Karadeniz Bölgesinde Mayıs ayının 20’si itibarıyla içerisinde ipek böceği larvalarının olduğu kutular Koza Birlik tarafından üreticilere ücretsiz olarak veriliyor. Haziran ayı sonu itibarıyla da elde edilen kozalar Koza Birlik tarafından üreticilerden alınıyor.

 

 

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN DUT FİDANI DESTEĞİ

 

İpek böceği yetiştiricisi Muhammed Öztepe, “İpek böcekçiliği yapan bir arkadaşımdan görerek, bunu benim de yapabileceğimi düşündüm. Dut yaprağı potansiyelimiz vardı. Altyapıyı hazırladık. Bu yıl her şey mükemmel görünüyor. Gelecek yıl işletmemi daha da büyütmek istiyorum. Ordu Büyükşehir Belediyesi bizlere 250 adet dut fidanı desteğinde bulundu.  Verilen desteklerle birlikte işletmemizi katlayarak devam etmek istiyoruz” dedi.

 

 

 

ÇİFTÇİLERDEN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

 

İpek böceği yetiştiricisi Osman Murat Yürük ise “2020 yılından bu yana ipek böceği yetiştiriyorum. Dut yaprağı ile beslenen ve 45 günlük bir üretimi olan bir ürün. Yapılabilir bir tarım faaliyeti olduğu için herkese tavsiye ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in bu konudaki destekleri devam ediyor. Üretimi artırarak devam ettirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.