'Siber Zorbalık' hedefindeki çocuklar için ne tür tedbirler almalıyız?
'Siber Zorbalık' hedefindeki çocuklar için ne tür tedbirler almalıyız?
VAN (PHA) - Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2024 yılı öğrenci ve velilere yönelik sosyal medya farkındalık ve medya okuryazarlığı seminerleri 8 Ocak Pazartesi günü başlıyor.
Van Valiliği ile Van Büyükşehir Belediyesi’nin öğrenci ve velilere yönelik sosyal medya farkındalık ve medya okuryazarlığı seminerleri Hoton Medya’nın organizesi ile 8 Ocak Pazartesi günü başlıyor.
8 Ocak’ta, yönetmen, eğitimci yazar İbrahim Demirkan tarafından velilere yönelik olarak 'Çocuklarımızı sosyal medyanın etkilerinden nasıl korumalıyız, çocuğumuz teknolojik bağımlı mı, çocuğumuzu bu tehlikeden kurtarmak için ne yapmalıyız ve siber zorbalıkların hedefindeki çocuklarımız için ne tür tedbirler almalıyız?' konularında Koç İlkokulu ve Kazım Karabekir İlkokulu'nda seminerler gerçekleştirilecek.
"Öğrencilere sosyal farkındalık ve sosyal medya okuryazarlığı anlatılacak"
Sosyal medyada farkındalık ve sosyal medya okuryazarlığı seminerlerinin dört gün sürecek ikinci bölümü ise Van merkez ve ilçelerinde bulunan çeşitli liselerde düzenlenecek.
Kişisel gelişim uzmanı, televizyon programcısı, eğitimci yazar Adem Karafilik; 9 Ocak tarihinde Atatürk Anadolu Lisesi ile Türkiye Yardımsevenler Derneği Anadolu Lisesi'nde, 10 Ocak’ta ise Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Güzel Sanatlar Lisesi’nde seminer verecek.
Seminer programının kalan kısmı ise şöyle:
Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Başkanı gazeteci-yazar Turgay Türker, 11 Ocak tarihinde Türk Telekom Fen Lisesi ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Lisesi'nde öğrenciler ile birlikte olacak.
12 Ocak tarihinde ise gazeteci-Yazar Fehmi Çalmuk İskele Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Şehit Ferhat Aslan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenciler ile buluşacak.
Seminerler kişisel gelişim uzmanı Nurten Lahi’nin moderatörlüğünde yapılacak.
Seminerlerde öğrencilere şu başlıklara anlatılacak:
-Geleneksel medya
-Sosyal medya
-Medya okuryazarlığı
-Sosyal medyanın etkileri
-Dünyada ve Türkiye'de sosyal medya oranları
-Ne kadar sosyal medyada kalıyoruz? Neyi takip ediyoruz, istatistik bilgiler nelerdir?
-Sosyal medyada bizi bekleyen tehlikeler nelerdir?
-Sosyal medyada dezenformasyon ve yalan haberle mücadele yöntemleri nelerdir?
-Hangi haberi nasıl görmeliyiz? Neler yapmalıyız?
-Teknolojik bağımlı mıyız?
-Teknolojik bağımlıktan kurtulmak için veliler ne yapmalı?
Kaynak : PHA
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.