ÜNYE’DE 60 ÇOCUK ERKEKLİĞE İLK ADIMINI ATTI

BÖLGE GÜNDEMİ 13.07.2024 - 23:55, Güncelleme: 15.07.2024 - 23:46 527+ kez okundu.
 

ÜNYE’DE 60 ÇOCUK ERKEKLİĞE İLK ADIMINI ATTI

Ünye Belediyesi ilçe genelinde her yıl düzenlediği toplu sünnet şöleni ile 60 çocuğu sünnet ettirdi. Üstü açık otobüsle şehir turu yapan, davul-zurna ve animasyon ekibi ile gönüllerince eğlenen çocuklar, keyifli bir gün geçirdi.
Geleneksel Olarak Düzenleniyor Ünye 23’nci Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Ünye Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Toplu Sünnet Şöleni gerçekleştirildi. İlçe genelinde başvuruları alınan 60 çocuk erkekliğe ilk adımlarını attı. Sünnet kıyafetlerini giyen çocuklar için İskele Mevkii’nde davullu zurnalı şölen düzenlendi. Çocukların heyecanına ailelerin yanı sıra AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda kişi de ortak oldu. Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Müftü Vekili Metin Kaçmaz dua yaptı. Başkan TAVLI, “Evlatlarımı ve Ailelerini Tebrik Ediyorum” Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı şölende yaptığı konuşmada, “Peygamber Efendimizin(S.A.V) Sünnet-i Seniyyesini yerine getirmek üzere evlatlarımızı bizlerle buluşturan ailelerini yürekten teşekkür ediyorum. Erkekliğe adım olarak algıladığımız bu süreci bugün bu evlatlarımız da yaşamış oldular. Cenab-ı Allah evlatlarımızın huzur ve mutluluk içinde bir ömür geçirmesini bizlere gösterirken, gelecekte evliliklerinin yaşanacağı ikinci güzel günlerini de göstersin. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde maddi ve manevi katkıları olan Ticaret Borsası Başkanımıza ve iş insanlarımıza da teşekkür ediyorum.” Dedi. Kaymakam Işık, “Ünye Belediyemizi Tebrik Ediyorum” Organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve destek veren iş insanlarını tebrik etti. Milletvekili Hamarat, “Sünnet Bizi Bizden Yapan Bir Simgedir” Toplu Sünnet Şöleninde bir konuşma yapan AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ise, “Bu organizasyonu hazırlayan, katkı veren birlikte yapalım diye en güzel destekleyen aileleri ve herkesi tebrik ediyorum. Sünnet bizlerin alamet-i farikalarımızdan bir tanesidir. Biz adeta sünnetli olmayı bizden olup olmamakla eşdeğer tutuyoruz ve böyle bir kültüre sahibiz. Çocuklarımız sünnet ile beraber dünyadaki 2 milyar Müslüman ailenin bir parçası haline geliyorlar. Şölende çocuklara protokol tarafından çeşitli hediyeler verilirken, müzik ve palyaçolar eşliğinde doyasıya eğlenen çocuklar keyifli zaman geçirdi. Şölen ikramlarla sona erdi.  
Ünye Belediyesi ilçe genelinde her yıl düzenlediği toplu sünnet şöleni ile 60 çocuğu sünnet ettirdi. Üstü açık otobüsle şehir turu yapan, davul-zurna ve animasyon ekibi ile gönüllerince eğlenen çocuklar, keyifli bir gün geçirdi.

Geleneksel Olarak Düzenleniyor

Ünye 23’nci Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Ünye Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Toplu Sünnet Şöleni gerçekleştirildi.

İlçe genelinde başvuruları alınan 60 çocuk erkekliğe ilk adımlarını attı. Sünnet kıyafetlerini giyen çocuklar için İskele Mevkii’nde davullu zurnalı şölen düzenlendi. Çocukların heyecanına ailelerin yanı sıra AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda kişi de ortak oldu.

Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Müftü Vekili Metin Kaçmaz dua yaptı.

Başkan TAVLI, “Evlatlarımı ve Ailelerini Tebrik Ediyorum”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı şölende yaptığı konuşmada, “Peygamber Efendimizin(S.A.V) Sünnet-i Seniyyesini yerine getirmek üzere evlatlarımızı bizlerle buluşturan ailelerini yürekten teşekkür ediyorum. Erkekliğe adım olarak algıladığımız bu süreci bugün bu evlatlarımız da yaşamış oldular. Cenab-ı Allah evlatlarımızın huzur ve mutluluk içinde bir ömür geçirmesini bizlere gösterirken, gelecekte evliliklerinin yaşanacağı ikinci güzel günlerini de göstersin. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde maddi ve manevi katkıları olan Ticaret Borsası Başkanımıza ve iş insanlarımıza da teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kaymakam Işık, “Ünye Belediyemizi Tebrik Ediyorum”

Organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve destek veren iş insanlarını tebrik etti.

Milletvekili Hamarat, “Sünnet Bizi Bizden Yapan Bir Simgedir”

Toplu Sünnet Şöleninde bir konuşma yapan AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ise, “Bu organizasyonu hazırlayan, katkı veren birlikte yapalım diye en güzel destekleyen aileleri ve herkesi tebrik ediyorum. Sünnet bizlerin alamet-i farikalarımızdan bir tanesidir. Biz adeta sünnetli olmayı bizden olup olmamakla eşdeğer tutuyoruz ve böyle bir kültüre sahibiz. Çocuklarımız sünnet ile beraber dünyadaki 2 milyar Müslüman ailenin bir parçası haline geliyorlar.

Şölende çocuklara protokol tarafından çeşitli hediyeler verilirken, müzik ve palyaçolar eşliğinde doyasıya eğlenen çocuklar keyifli zaman geçirdi.

Şölen ikramlarla sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.