Adıgüzel'in aklı hala 31 Mart'ta

SİYASET 14.05.2019 - 22:34, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1518+ kez okundu.
 

Adıgüzel'in aklı hala 31 Mart'ta

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Büyükşehir Belediyesi ile Altınordu Belediyesi seçimlerinin kaybedilmesi nedeninin Saadet Partisi ile ittifak söylentileri olduğunu belirterek, “Ordu’da seçim süreci iyi idare edilmedi” dedi.
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’da başarısız bir grafik sergiledi. Kentte sadece Gülyalı ilçesini kazanan CHP, Büyükşehir dair 18 ilçeyi kaybetti. CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel de seçimlerin kaybedilmesini üç başlık altında açıkladı. Adıgüzel, ilçede Cumhuriyet Halk Partisi adayına, Büyükşehir’de Saadet Partisi adayına oy verilmesi şeklindeki yönlendirmelerin, başta Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi olmak üzere birçok belediyenin kaybedilmesine neden olduğunu söyledi. Milletvekili Adıgüzel, şu açıklamalarda bulundu: “Yönlendirilen oylar CHP’ye gelmedi” Bizim seçimi kaybetmemizde üç neden var. Birincisi; ilçede Cumhuriyet Halk Partisi adayına, Büyükşehir’de Saadet Partisi adayına oy verin şeklindeki yönlendirme maalesef ilçede de Saadet Partisi adayına bir yol açtı. 24 Haziran’da yüzde 1,1 olan Saadet Partisi Altınordu oy oranı yüzde 5,7’ye çıktı. Yani yönlendirilen oyları Altınordu adayımızın alamamasına neden oldu. “İttifak ikilemi oy iptallerine neden oldu” İkincisi; Cumhuriyet Halk Partisi’nin Saadet Partisi ile ittifak yapıyormuş ikilime oy iptaline yol açtı. Çünkü hem Saadet Parti kutusuna hem de Cumhuriyet Halk Partisi kutusuna çok miktarda ikisine aynı anda basıldığı pusulalarla karşılaştık. Her sandıkta 4 ila 17 arasında bu yönde tespitlerimiz var. Bu da yüzde 5’e falan denk geliyor. Bu çok ciddi bir oy kaybıdır. “İkinci Ekmeleddin vakasıdır” Üçüncüsü ve en etkilisi; 24 Haziran’da Altınordu ilçesinde sandığa gitme oranı yüzde 87,5 iken, bu seçimlerde yüzde 83’e düştüğünü görüyoruz. Yani yüzde 4,5’lik bir sandığa gitmeme oranı var. Bu gitmeyenlerin çoğu Cumhuriyet Halk Partili. Gidip de oy vermedi değil, burada sandığa gitmeme olayı var. Bu Altınordu adayıyla ilgili bir tavır değil. Mesele şu; Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayını zayıf gösteren bir çaba, kamuoyu yönlendirmesi ve ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi seçmenini Saadet Partisi’nin adayına oy atmasının yönlendirilmesidir. Bu ikinci Ekmeleddin vakasıdır. Bu da Cumhuriyet Halk Partisi seçmenine tepki koydurdu. Yani ben gidip de niye İdris Naim Şahin’e oy atayım, o zaman hiç gitmeyeyim veya zaten kazanma durumu yok şeklindeki bir yönlendirme ile sandığa gitmemeye meyil etmiştir. İşte o sandığa gidilmemesi aynı zamanda Altınordu ilçesine oy atılmamasına yol açtı. Bu üç sebep yüzde 10’un üzerinde Altınordu adayımıza verilmesi gereken oyun verilmemesi veya başka bir partiye gitmesine neden oldu.   “Neden İYİ Parti ile ittifak yapılmadı” Türkiye’de her tarafta ittifak varken, Karadeniz Bölgesine baktığımızda Samsun ve Trabzon’da İYİ Parti ile ittifak varken, Ordu’da İYİ Parti aday çıkartmamasına rağmen benim resmi bir ittifak şablonunda olmamam sorgulanmalıdır. Neden Ordu en sona bırakıldı, bu değerlendirilmelidir. Ordu’da seçim süreci iyi idare edilmedi. Bunlarla ilgi değerlendirme partinin kurullarınca da yapılacaktır.
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Büyükşehir Belediyesi ile Altınordu Belediyesi seçimlerinin kaybedilmesi nedeninin Saadet Partisi ile ittifak söylentileri olduğunu belirterek, “Ordu’da seçim süreci iyi idare edilmedi” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’da başarısız bir grafik sergiledi. Kentte sadece Gülyalı ilçesini kazanan CHP, Büyükşehir dair 18 ilçeyi kaybetti. CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel de seçimlerin kaybedilmesini üç başlık altında açıkladı. Adıgüzel, ilçede Cumhuriyet Halk Partisi adayına, Büyükşehir’de Saadet Partisi adayına oy verilmesi şeklindeki yönlendirmelerin, başta Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi olmak üzere birçok belediyenin kaybedilmesine neden olduğunu söyledi.

Milletvekili Adıgüzel, şu açıklamalarda bulundu:

“Yönlendirilen oylar CHP’ye gelmedi”

Bizim seçimi kaybetmemizde üç neden var. Birincisi; ilçede Cumhuriyet Halk Partisi adayına, Büyükşehir’de Saadet Partisi adayına oy verin şeklindeki yönlendirme maalesef ilçede de Saadet Partisi adayına bir yol açtı. 24 Haziran’da yüzde 1,1 olan Saadet Partisi Altınordu oy oranı yüzde 5,7’ye çıktı. Yani yönlendirilen oyları Altınordu adayımızın alamamasına neden oldu.

“İttifak ikilemi oy iptallerine neden oldu”

İkincisi; Cumhuriyet Halk Partisi’nin Saadet Partisi ile ittifak yapıyormuş ikilime oy iptaline yol açtı. Çünkü hem Saadet Parti kutusuna hem de Cumhuriyet Halk Partisi kutusuna çok miktarda ikisine aynı anda basıldığı pusulalarla karşılaştık. Her sandıkta 4 ila 17 arasında bu yönde tespitlerimiz var. Bu da yüzde 5’e falan denk geliyor. Bu çok ciddi bir oy kaybıdır.

“İkinci Ekmeleddin vakasıdır”

Üçüncüsü ve en etkilisi; 24 Haziran’da Altınordu ilçesinde sandığa gitme oranı yüzde 87,5 iken, bu seçimlerde yüzde 83’e düştüğünü görüyoruz. Yani yüzde 4,5’lik bir sandığa gitmeme oranı var. Bu gitmeyenlerin çoğu Cumhuriyet Halk Partili. Gidip de oy vermedi değil, burada sandığa gitmeme olayı var. Bu Altınordu adayıyla ilgili bir tavır değil. Mesele şu; Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayını zayıf gösteren bir çaba, kamuoyu yönlendirmesi ve ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi seçmenini Saadet Partisi’nin adayına oy atmasının yönlendirilmesidir. Bu ikinci Ekmeleddin vakasıdır. Bu da Cumhuriyet Halk Partisi seçmenine tepki koydurdu. Yani ben gidip de niye İdris Naim Şahin’e oy atayım, o zaman hiç gitmeyeyim veya zaten kazanma durumu yok şeklindeki bir yönlendirme ile sandığa gitmemeye meyil etmiştir. İşte o sandığa gidilmemesi aynı zamanda Altınordu ilçesine oy atılmamasına yol açtı. Bu üç sebep yüzde 10’un üzerinde Altınordu adayımıza verilmesi gereken oyun verilmemesi veya başka bir partiye gitmesine neden oldu.

 

“Neden İYİ Parti ile ittifak yapılmadı”

Türkiye’de her tarafta ittifak varken, Karadeniz Bölgesine baktığımızda Samsun ve Trabzon’da İYİ Parti ile ittifak varken, Ordu’da İYİ Parti aday çıkartmamasına rağmen benim resmi bir ittifak şablonunda olmamam sorgulanmalıdır. Neden Ordu en sona bırakıldı, bu değerlendirilmelidir. Ordu’da seçim süreci iyi idare edilmedi. Bunlarla ilgi değerlendirme partinin kurullarınca da yapılacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.