Afet evleri yapılacak

BÖLGE GÜNDEMİ 19.05.2019 - 13:13, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2667+ kez okundu.
 

Afet evleri yapılacak

Aybastı'da meydana gelen depremde evsiz kalan afetzedelere afetevleri yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan, afetevi yapımı için çalışmalar yapmak üzere ekip geldi.
Aybastı ilçesindeki Saplık Mahallesi'nde  meydana gelen ve 22 bina ile 1 caminin yıkıldığı, 61 binadaki 80 konutun tahliye edildiği heyelanla ilgili afet başvuru masası oluşturuldu. Mahallede başlatılan zemin etüt ve hasar tespit çalışmaları da sürüyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nden bir ekip de bölgeye gelerek, afet konutları için çalışma başlattı. Zeminde inceleme yapacak olan ekibin  hazırlayacağı raporun ardından konut yapımına başlanılacak. Yeni konutlar yapılana kadar mağdur vatandaşların misafirhaneleri ile otellerde kalacağı, AFAD tarafından kira yardımında bulunacağı bildirildi. Başvuru masası kuruldu   Aybastı Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtilerek, "Vatandaşlarımızın talep, ihtiyaç veya isteklerinin daha ivedi ve koordineli bir şekilde karşılanması maksadıyla kaymakamlığımız ilçe yazı işleri müdürlüğünde afet başvuru masası kurulmuştur. Masada görevli personel, vatandaşlarımızın taleplerini alıp, yardımcı olacaktır. Başvuru masası 25 Mayıs tarihine kadar açık bulunacaktır. Vatandaşlarımızın imsak vaktine kadar her türlü talep, istek ve ihtiyaçlarının bildirilmesi konusunda kaymakamlığımız tarafından gerekli koordinasyon sağlanacaktır" denildi.
Aybastı'da meydana gelen depremde evsiz kalan afetzedelere afetevleri yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan, afetevi yapımı için çalışmalar yapmak üzere ekip geldi.

Aybastı ilçesindeki Saplık Mahallesi'nde  meydana gelen ve 22 bina ile 1 caminin yıkıldığı, 61 binadaki 80 konutun tahliye edildiği heyelanla ilgili afet başvuru masası oluşturuldu. Mahallede başlatılan zemin etüt ve hasar tespit çalışmaları da sürüyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nden bir ekip de bölgeye gelerek, afet konutları için çalışma başlattı. Zeminde inceleme yapacak olan ekibin  hazırlayacağı raporun ardından konut yapımına başlanılacak. Yeni konutlar yapılana kadar mağdur vatandaşların misafirhaneleri ile otellerde kalacağı, AFAD tarafından kira yardımında bulunacağı bildirildi.
Başvuru masası kuruldu

 

Aybastı Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtilerek, "Vatandaşlarımızın talep, ihtiyaç veya isteklerinin daha ivedi ve koordineli bir şekilde karşılanması maksadıyla kaymakamlığımız ilçe yazı işleri müdürlüğünde afet başvuru masası kurulmuştur. Masada görevli personel, vatandaşlarımızın taleplerini alıp, yardımcı olacaktır. Başvuru masası 25 Mayıs tarihine kadar açık bulunacaktır. Vatandaşlarımızın imsak vaktine kadar her türlü talep, istek ve ihtiyaçlarının bildirilmesi konusunda kaymakamlığımız tarafından gerekli koordinasyon sağlanacaktır" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.