Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Enver Yılmaz'a Net Talimat: İstifa Et

BÖLGE GÜNDEMİ 17.09.2018 - 23:02, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2640+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Enver Yılmaz'a Net Talimat: İstifa Et

Geçen haftanın en önemli konusu olarak ortaya çıkan ve bu haftaya sarkan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı (OBB) Enver Yılmaz’ın durumuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bizzat devrede olduğu ve ‘istifa et’ talimatı verdiği öğrenildi.
YILMAZ-KURTULMUŞ MÜCADELESİ Belediye başkan adaylarını belirleme çalışmalarına başlayan AK Parti’de bir anda OBB Başkanı Enver Yılmaz’ın siyasi geleceği tartışma konusu oldu. Daha önce OBB Binasında yapılan arama ve Perşembe Yayla Şenliklerinde dönemin Emniyet Müdürü Suat Kılıç ile tartışan OBB Başkanı Enver Yılmaz, olaylar sonrası yaptığı açıklamalarda Numan Kurtulmuş’u hedef almıştı. Son iddialardan sonra da Yılmaz, Kurtulmuş’un geçmişte AK Partiyi eleştirdiği bir görüntüyü twitter hesabında bir paylaşımda bulunarak ‘aramızda gizli ve sinisi AKP’liler olabilir’ ifadelerine yer vermiş daha sonra paylaşımı kaldırmıştı.              SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİTMELİ Bu arada Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı (OBB) Enver Yılmaz’ın durumuyla alakalı farklı tepkiler de geliyor. Konuyu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile değerlendiren Ordu Baro Başkanı Haluk Murat Poyraz, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın görevden alınma veya istifaya zorlanma gerekçesi kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Beğenmeyebilir eleştirebilirsiniz. Hakkında soruşturma, kovuşturma yok ise bu tasarruf halk iradesinin, demokrasinin gaspı olarak görülecektir. Suç yoksa seçimle gelen seçimle gitmelidir.” ifadelerine yer verdi.  
Geçen haftanın en önemli konusu olarak ortaya çıkan ve bu haftaya sarkan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı (OBB) Enver Yılmaz’ın durumuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bizzat devrede olduğu ve ‘istifa et’ talimatı verdiği öğrenildi.

YILMAZ-KURTULMUŞ MÜCADELESİ

Belediye başkan adaylarını belirleme çalışmalarına başlayan AK Parti’de bir anda OBB Başkanı Enver Yılmaz’ın siyasi geleceği tartışma konusu oldu. Daha önce OBB Binasında yapılan arama ve Perşembe Yayla Şenliklerinde dönemin Emniyet Müdürü Suat Kılıç ile tartışan OBB Başkanı Enver Yılmaz, olaylar sonrası yaptığı açıklamalarda Numan Kurtulmuş’u hedef almıştı. Son iddialardan sonra da Yılmaz, Kurtulmuş’un geçmişte AK Partiyi eleştirdiği bir görüntüyü twitter hesabında bir paylaşımda bulunarak ‘aramızda gizli ve sinisi AKP’liler olabilir’ ifadelerine yer vermiş daha sonra paylaşımı kaldırmıştı.           

 

SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİTMELİ

Bu arada Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı (OBB) Enver Yılmaz’ın durumuyla alakalı farklı tepkiler de geliyor. Konuyu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile değerlendiren Ordu Baro Başkanı Haluk Murat Poyraz, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın görevden alınma veya istifaya zorlanma gerekçesi kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Beğenmeyebilir eleştirebilirsiniz. Hakkında soruşturma, kovuşturma yok ise bu tasarruf halk iradesinin, demokrasinin gaspı olarak görülecektir. Suç yoksa seçimle gelen seçimle gitmelidir.” ifadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.