Hamsiyi Haalar Mahvetti

YAŞAM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 22.12.2019 - 18:13, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1279+ kez okundu.
 

Hamsiyi Haalar Mahvetti

Karadeniz’de hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi balık tezgâhlarını boş bıraktı. Kumbaşı Balıkçı Barınağı Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, tezgâhlardaki hamsinin buzhanelerden geldiğini belirterek, “Şu anda Türkiye 3-4 ay yetecek kadar buzhanelerde balık bulunuyor” dedi.
KULAĞINA KAR SUYU KAÇMAYAN HAMSİ KARADENİZ’İ TERK ETTİ Vatandaş, hamsinin daha lezzetli olması için kulağına kar suyu kaçmasını beklerken, Karadeniz’de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi balık tezgâhlarını boş bıraktı. Soğuk suları seven balıklar da Rusya ve Gürcistan kıyılarına kaçtı. Hamside istenilen avcılığı yapamayan balıkçılar ise buzhanelerdeki hamsilerin satışına başladı. Hal böyle olunca balık fiyatları da tavan yaptı. Vatandaşların sofralarındaki vazgeçilmezi olan hamsinin kilosu dört günde 20 liraya dayandı. Zengin sofralarını süsleyen hamsinin yeniden Karadeniz sularında kendini göstermesinin hayali kuruluyor. TEZGÂHLARDA BUZHANE BALIKLARI YER ALIYOR Kumbaşı Balıkçı Barınağı Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, bu sezon hamsi avının iyi geçtiğini açıkladı. Buzhanelerde Türkiye’ye 3-4 ay yetecek hamsi olduğunu kaydeden Aydemir, “Havalar ısınınca hamsi bizim kıyılarımızı terk etti. 4-5 gündür tezgâhlarda taze hamsi yok. Güneşi gören hamsi soğuk sulara kaçtı. Şu anda buzhaneden alınan hamsiler satılıyor. Havaların soğumasıyla birlikte hamsinin geri döneceğini umuyoruz. Hamsi bu yıl herkesin yüzünü güldürdü. Şu anda hamsi avı olmasa bile buzhanelerde Türkiye’ye yetecek 3-4 aylık bir hamsi stoku var” ifadelerinde bulundu.
Karadeniz’de hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi balık tezgâhlarını boş bıraktı. Kumbaşı Balıkçı Barınağı Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, tezgâhlardaki hamsinin buzhanelerden geldiğini belirterek, “Şu anda Türkiye 3-4 ay yetecek kadar buzhanelerde balık bulunuyor” dedi.

KULAĞINA KAR SUYU KAÇMAYAN HAMSİ KARADENİZ’İ TERK ETTİ

Vatandaş, hamsinin daha lezzetli olması için kulağına kar suyu kaçmasını beklerken, Karadeniz’de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi balık tezgâhlarını boş bıraktı. Soğuk suları seven balıklar da Rusya ve Gürcistan kıyılarına kaçtı. Hamside istenilen avcılığı yapamayan balıkçılar ise buzhanelerdeki hamsilerin satışına başladı. Hal böyle olunca balık fiyatları da tavan yaptı. Vatandaşların sofralarındaki vazgeçilmezi olan hamsinin kilosu dört günde 20 liraya dayandı. Zengin sofralarını süsleyen hamsinin yeniden Karadeniz sularında kendini göstermesinin hayali kuruluyor.

TEZGÂHLARDA BUZHANE BALIKLARI YER ALIYOR

Kumbaşı Balıkçı Barınağı Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, bu sezon hamsi avının iyi geçtiğini açıkladı. Buzhanelerde Türkiye’ye 3-4 ay yetecek hamsi olduğunu kaydeden Aydemir, “Havalar ısınınca hamsi bizim kıyılarımızı terk etti. 4-5 gündür tezgâhlarda taze hamsi yok. Güneşi gören hamsi soğuk sulara kaçtı. Şu anda buzhaneden alınan hamsiler satılıyor. Havaların soğumasıyla birlikte hamsinin geri döneceğini umuyoruz. Hamsi bu yıl herkesin yüzünü güldürdü. Şu anda hamsi avı olmasa bile buzhanelerde Türkiye’ye yetecek 3-4 aylık bir hamsi stoku var” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.