Hanboğazı'na konacak reklam panosu tepki aldı

BÖLGE GÜNDEMİ 30.03.2019 - 23:22, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1557+ kez okundu.
 

Hanboğazı'na konacak reklam panosu tepki aldı

Ünye merkez Akkuş-Niksar Caddesi Hanboğazı kavşağına yerleştirilmesi için çalışma yapılan reklam panosu tepkiye yol açtı.
Ünye Kent Konseyi Başkanı Adnan Sobi, Hanboğazı’nda yapılacak tek çalışmanın bu noktaya Kültürel Kavşak Statüsü kazandırmak olduğunu belirtti. Ünye Kent Konseyi Başkanı Adnan Sobi, Ünye Akkuş Niksar Caddesi Hanboğazı Kavşağı’na koyulması düşünülen dev reklam panosunun yerinin yanlış olduğunu açıkladı. Kent estetiğine zarar veren uygulamanın, aynı zamanda kavşak bölgesi olması nedeniyle yerleştirilecek panoyla yayaya geçiş hakkının tamamen ortadan kaldırıldığını belirten Sobi, şu açıklamayı yaptı: “Kavşağa yerleştirilmesi için çalışması yürütülen dev pano maalesef çok ama çok yanlış bir uygulamadır. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken bir dokunuş varsa o da, Hanboğazı Kavşağına Kültürel Kavşak Statüsü kazandırarak Yunus Emre heykeli, Ünye Kalesi, yaylalarımız ve İpekyolu güzergâhını resmedecek bir dört boyutlu görselle kavşağımıza vizyon ve misyon kazandırmak olmalıdır. Aynı zamanda kavşak bölgesi, yaya geçiş güvenliği olmayan bir kavşak durumunda. Bu durumun acilen düzenlenerek, yayalarımızın güvenli geçişleri sağlanarak, kentimizin yaşam kalitesine katkı sunması aciliyet arz etmektedir. Bu durum aynı zamanda kent estetiğine de zarar vermektedir."
Ünye merkez Akkuş-Niksar Caddesi Hanboğazı kavşağına yerleştirilmesi için çalışma yapılan reklam panosu tepkiye yol açtı.

Ünye Kent Konseyi Başkanı Adnan Sobi, Hanboğazı’nda yapılacak tek çalışmanın bu noktaya Kültürel Kavşak Statüsü kazandırmak olduğunu belirtti.

Ünye Kent Konseyi Başkanı Adnan Sobi, Ünye Akkuş Niksar Caddesi Hanboğazı Kavşağı’na koyulması düşünülen dev reklam panosunun yerinin yanlış olduğunu açıkladı.

Kent estetiğine zarar veren uygulamanın, aynı zamanda kavşak bölgesi olması nedeniyle yerleştirilecek panoyla yayaya geçiş hakkının tamamen ortadan kaldırıldığını belirten Sobi, şu açıklamayı yaptı:

“Kavşağa yerleştirilmesi için çalışması yürütülen dev pano maalesef çok ama çok yanlış bir uygulamadır. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken bir dokunuş varsa o da, Hanboğazı Kavşağına Kültürel Kavşak Statüsü kazandırarak Yunus Emre heykeli, Ünye Kalesi, yaylalarımız ve İpekyolu güzergâhını resmedecek bir dört boyutlu görselle kavşağımıza vizyon ve misyon kazandırmak olmalıdır. Aynı zamanda kavşak bölgesi, yaya geçiş güvenliği olmayan bir kavşak durumunda. Bu durumun acilen düzenlenerek, yayalarımızın güvenli geçişleri sağlanarak, kentimizin yaşam kalitesine katkı sunması aciliyet arz etmektedir. Bu durum aynı zamanda kent estetiğine de zarar vermektedir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.