Kanser için Seferber Oldular

BÖLGE GÜNDEMİ (Ordu Gazete) - Ordu Gazete | 04.04.2019 - 16:14, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1972+ kez okundu.
 

Kanser için Seferber Oldular

1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle İkizce Toplum Sağlığı Merkezinin organizasyonu ile İkizce Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda tiyatro gösterisi düzenlendi.
Etkinlik İkizce Büyükşehir Belediye Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans Salonunda gerçekleştirildi. Etkinlikte İkizce Meslek Yüksekokulu öğrencileri tiyatro gösterisinde bulundu. Kaymakam Yerlikaya Kanser farkındalık Haftası dolayısıyla düzenlenen Resim ve Şiir dalında yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti. Düzenlenen etkinliğe katılım yaparak içinde bulunduğumuz önemli hafta hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam İkizce İlçe Kaymakamı Ali Recai Yerlikaya açıklamalarında şunları dile getirdi; ”1-7 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kanser Haftası vesilesiyle ikizce ilçemizde ilk defa kanser hastalığı konusunda toplumsal farkındalık yaratmam maksatıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik, katılım oldukça güzeldi. Bu hastalığın erken teşhis ve tanısının tedavi sürecinde çok önemli olduğu hususunu Doktor arkadaşlarımız halkımıza güzel bir sunum eşliğinde anlatarak onların farkındalık düzeyini arttırmalarına katkı sağladılar. İlk defa böyle bir organizasyonun ilçemizde yapılmasından ötürü son derece mutlu oldum. Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerimiz oldukça bu konuda gayretli ve istekliler sürekli hane ziyaretleri gerçekleştirerek düzenli taramaları gerçekleştiriyorlar. Aynı zamanda ulamadığımız kimseler var ise bu tarz etkinlikler vesileyle onlara sesimizi duyurma imkanı buluyoruz. Kanserin haftasındaki en önemli husus erken teşhistir. Düzenli fiziksel aktivite ve düzenli beslenme bu hastalığı rahatlıkla vatandaşlarımız yenebilir. Bu bilinci oluşturma noktasında bu ve benzeri faaliyetlerimizi ilçemizde sürdürmeye devam etmek istiyoruz.” 
1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle İkizce Toplum Sağlığı Merkezinin organizasyonu ile İkizce Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda tiyatro gösterisi düzenlendi.

Etkinlik İkizce Büyükşehir Belediye Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans Salonunda gerçekleştirildi. Etkinlikte İkizce Meslek Yüksekokulu öğrencileri tiyatro gösterisinde bulundu. Kaymakam Yerlikaya Kanser farkındalık Haftası dolayısıyla düzenlenen Resim ve Şiir dalında yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti.

Düzenlenen etkinliğe katılım yaparak içinde bulunduğumuz önemli hafta hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam İkizce İlçe Kaymakamı Ali Recai Yerlikaya açıklamalarında şunları dile getirdi; ”1-7 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kanser Haftası vesilesiyle ikizce ilçemizde ilk defa kanser hastalığı konusunda toplumsal farkındalık yaratmam maksatıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik, katılım oldukça güzeldi. Bu hastalığın erken teşhis ve tanısının tedavi sürecinde çok önemli olduğu hususunu Doktor arkadaşlarımız halkımıza güzel bir sunum eşliğinde anlatarak onların farkındalık düzeyini arttırmalarına katkı sağladılar. İlk defa böyle bir organizasyonun ilçemizde yapılmasından ötürü son derece mutlu oldum. Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerimiz oldukça bu konuda gayretli ve istekliler sürekli hane ziyaretleri gerçekleştirerek düzenli taramaları gerçekleştiriyorlar. Aynı zamanda ulamadığımız kimseler var ise bu tarz etkinlikler vesileyle onlara sesimizi duyurma imkanı buluyoruz. Kanserin haftasındaki en önemli husus erken teşhistir. Düzenli fiziksel aktivite ve düzenli beslenme bu hastalığı rahatlıkla vatandaşlarımız yenebilir. Bu bilinci oluşturma noktasında bu ve benzeri faaliyetlerimizi ilçemizde sürdürmeye devam etmek istiyoruz.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.