Kapanan köy okulları halkın hizmetinde olacak

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 28.03.2019 - 18:05, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2100+ kez okundu.
 

Kapanan köy okulları halkın hizmetinde olacak

CHP Gülyalı Belediye Başkan adayı Ulaş Tepe, kırsal kesimde yer alan her mahallede köy okulu mevcut olduğunu belirterek, “Bu okulların hepsi onarımdan geçirilerek vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde hizmete sunulacak” dedi.
CHP Gülyalı Belediye Başkan adayı Ulaş Tepe, ilçede kapanan köy okullarına yönelik yapacakları çalışmaları anlattı. Kapalı köy okullarının vatandaşın hizmetine açılacağını belirten Tepe, “ Hemen her mahallemizde köy okulu bulunuyor. Ne yazık ki bunlar atıl vaziyette, çürümeye terk edilmiş. Bu okulları tadilattan geçirip halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenleyerek hizmete açacağız. Düğünde, cenazede, mevlitte, bayramda insanlar bir araya geliyor. Kimi durumlarda vatandaşın evi, kalabalığı kaldıracak kapasitede olmuyor. İklimimiz de sürekli dışarıda etkinlik yapmaya müsait değil. Dolayısıyla insanların toplantı ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri düğününü, nişanını yapıp mevlidini okutabilecekleri bir yer ihtiyacı doğuyor. Hizmete sokacağımız bu projeyle insanlarımız rahatlıkla bir araya gelecek” diye konuştu. Çok amaçlı bir merkez işlevi görecek Her ay belediye meclis toplantısını farklı bir mahallede gerçekleştireceklerinin sözünü yineleyen Tepe, “Toplantılarımız bu okullarda gerçekleşecek. Yönetenler ile yönetilenler bir araya gelecek. O mahallemizin hangi sorunu varsa meclis toplantımızı halkımızla birlikte istişare ederek gerçekleştireceğiz. Sorunu saptayıp çözümü hepimizin memnun kalacağı şekilde birlikte karara bağlayacağız. Bizim yönetimimizde Gülyalı Belediyesi’nin Gülyalılılardan saklayacağı hiçbir şey yok” ifadelerinde bulundu. Tepe, Kestane, Mustafalı, Ayrılık, Alibey, Ambarcılı ve Turnasuyu Mahallelerinde köy okullarına yönelik projelerin hazır olduğunu da sözlerine ekledi.
CHP Gülyalı Belediye Başkan adayı Ulaş Tepe, kırsal kesimde yer alan her mahallede köy okulu mevcut olduğunu belirterek, “Bu okulların hepsi onarımdan geçirilerek vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde hizmete sunulacak” dedi.

CHP Gülyalı Belediye Başkan adayı Ulaş Tepe, ilçede kapanan köy okullarına yönelik yapacakları çalışmaları anlattı. Kapalı köy okullarının vatandaşın hizmetine açılacağını belirten Tepe, “ Hemen her mahallemizde köy okulu bulunuyor. Ne yazık ki bunlar atıl vaziyette, çürümeye terk edilmiş. Bu okulları tadilattan geçirip halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenleyerek hizmete açacağız. Düğünde, cenazede, mevlitte, bayramda insanlar bir araya geliyor. Kimi durumlarda vatandaşın evi, kalabalığı kaldıracak kapasitede olmuyor. İklimimiz de sürekli dışarıda etkinlik yapmaya müsait değil. Dolayısıyla insanların toplantı ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri düğününü, nişanını yapıp mevlidini okutabilecekleri bir yer ihtiyacı doğuyor. Hizmete sokacağımız bu projeyle insanlarımız rahatlıkla bir araya gelecek” diye konuştu.

Çok amaçlı bir merkez işlevi görecek

Her ay belediye meclis toplantısını farklı bir mahallede gerçekleştireceklerinin sözünü yineleyen Tepe, “Toplantılarımız bu okullarda gerçekleşecek. Yönetenler ile yönetilenler bir araya gelecek. O mahallemizin hangi sorunu varsa meclis toplantımızı halkımızla birlikte istişare ederek gerçekleştireceğiz. Sorunu saptayıp çözümü hepimizin memnun kalacağı şekilde birlikte karara bağlayacağız. Bizim yönetimimizde Gülyalı Belediyesi’nin Gülyalılılardan saklayacağı hiçbir şey yok” ifadelerinde bulundu.

Tepe, Kestane, Mustafalı, Ayrılık, Alibey, Ambarcılı ve Turnasuyu Mahallelerinde köy okullarına yönelik projelerin hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.