Selden zarar gören köprüler, yeniden yapılıyor

BÖLGE GÜNDEMİ 28.02.2019 - 14:37, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1224+ kez okundu.
 

Selden zarar gören köprüler, yeniden yapılıyor

Ağustos 2018 tarihinde başta Ünye ve çevre ilçelerde meydana gelen selde, ırmak ve dere üzerindeki köprülerin yıkılmasının ardından devam eden yapım çalışmaları hızla devam ediyor.
Sel özellikle Cevizdere Bölgesini aşırı bir şekilde etkilemiş ve üzerinde bulunan 4 köprünün yıkılmasına sebep olmuştu. Bu köprülerden en önemlisi olan ve Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan Cevizdere Köprüsü yüksek yerlerden gelen yoğun yağmur suyuna dayanamamış, köprünün ayaklarının kırılması sonucu köprü çökmüştü. Samsun Ordu yönüne araçlar çift yönlü olarak trafiği kapatılmış; Karadeniz Sahil Yolu bağlantısının kesilmesinden dolayı10 km.yi aşan araç kuyruğu oluşmuştu. -Cevizdere Köprüsü rekor sürede tamamlanmıştı- Yıkılmasının ardından 14 Eylül’de yapımına başlanan Cevizdere Köprüsü inşaatı, 24 saat esasına göre yürütülen çalışmalar sonucu 1 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlanmış ve 15 Ekim tarihinde yeniden trafiğe açılmıştı. -Diğere köprülerde yapılıyor-   Karadeniz Sahil Yolu’nun bağlantısını sağlayan Cevizdere Köprüsü’nün tamamlanmasının ardından ırmağın iç kesimlerinde bulunan köprülerin yapım çalışmalarına başlanırken, inşaat çalışmalarına hızla devam ediliyor. Cevizdere üzerinde bulunan köprülerle birlikte Ünye’ye bağlı Yenicuma ve Kurudere Köprüleri’nde de inşaat çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
Ağustos 2018 tarihinde başta Ünye ve çevre ilçelerde meydana gelen selde, ırmak ve dere üzerindeki köprülerin yıkılmasının ardından devam eden yapım çalışmaları hızla devam ediyor.

Sel özellikle Cevizdere Bölgesini aşırı bir şekilde etkilemiş ve üzerinde bulunan 4 köprünün yıkılmasına sebep olmuştu.

Bu köprülerden en önemlisi olan ve Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan Cevizdere Köprüsü yüksek yerlerden gelen yoğun yağmur suyuna dayanamamış, köprünün ayaklarının kırılması sonucu köprü çökmüştü.

Samsun Ordu yönüne araçlar çift yönlü olarak trafiği kapatılmış; Karadeniz Sahil Yolu bağlantısının kesilmesinden dolayı10 km.yi aşan araç kuyruğu oluşmuştu.

-Cevizdere Köprüsü rekor sürede tamamlanmıştı-

Yıkılmasının ardından 14 Eylül’de yapımına başlanan Cevizdere Köprüsü inşaatı, 24 saat esasına göre yürütülen çalışmalar sonucu 1 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlanmış ve 15 Ekim tarihinde yeniden trafiğe açılmıştı.

-Diğere köprülerde yapılıyor-

 

Karadeniz Sahil Yolu’nun bağlantısını sağlayan Cevizdere Köprüsü’nün tamamlanmasının ardından ırmağın iç kesimlerinde bulunan köprülerin yapım çalışmalarına başlanırken, inşaat çalışmalarına hızla devam ediliyor. Cevizdere üzerinde bulunan köprülerle birlikte Ünye’ye bağlı Yenicuma ve Kurudere Köprüleri’nde de inşaat çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.