Son Gün

SİYASET (Ordu Gazete) - Ordu Gazete | 19.02.2019 - 11:11, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1658+ kez okundu.
 

Son Gün

Siyasi partiler bugün saat 17:00’ye kadar, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na vermek zorunda.
Siyasi partiler, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ayrı ayrı düzenleyerek, ilçe seçim kurullarına, alındı belgesi karşılığında elektronik ortamda DVD, flash bellek, hard disk vb. ile fiziki ortamda kağıt olarak bugün en geç saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna vermeleri gerekiyor. Bu kapsamda siyasi partiler, Ordu’da özellikle belediye meclis üyeleri için yoğun mesai harcıyor. Listelerin bugün saat 17:00’ye kadar yetiştirmesi gerekiyor.   AK PARTİ’DE MECLİS ÜYELERİ İÇİN YOĞUN MESAİ… AK Parti, Ordu’da Meclis üyelerini belirlemek için yoğun mesai harcıyor. AK Parti İl binasında sabahlara kadar liste çalışmaları sürerken, bugün akşam saatlerinde kesin liste YSK’ya verilecek.    CHP BÜYÜKŞEHİRDE VE 13 İLÇEDE VAR… Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Dr. Mustafa Adıgüzel’i açıklayan CHP, Akkuş, Altınordu, Aybastı, Çamaş, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Kumru, Mesudiye, Perşembe ve Ulubey ilçelerinde de aday çıkardı.     İYİ PARTİ 5 İLÇEDE VAR… Millet ittifakı kapsamında CHP tarafından 6 ilçede aday gösterilmemiş ve bu ilçeler İyi Parti’ye bırakılmıştı. Fakat İyi Parti 5 ilçeye aday gösterdi. İyi Parti’nin seçime gireceği beş ilçe ve isimler şu şekilde: “Kabadüz Mehmet Yılmaz, Kabataş Kemal Özer, Çamaş Ahmet Özcan, Aybastı Yüksel Tokat, Ünye Berkay Torunoğlu.”   KORGAN ADAYSIZ KALDI… Millet ittifakı Korgan ilçesinde şuana kadar aday göstermedi. Hem CHP hem de İyi Parti Korgan Belediye Başkan adayı açıklamadı.  Saadet Partisi şahin’i açıklayabilir… Saadet Partisi ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için bugün İdris Naim Şahin’in adını açıklayabilir.
Siyasi partiler bugün saat 17:00’ye kadar, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na vermek zorunda.

Siyasi partiler, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ayrı ayrı düzenleyerek, ilçe seçim kurullarına, alındı belgesi karşılığında elektronik ortamda DVD, flash bellek, hard disk vb. ile fiziki ortamda kağıt olarak bugün en geç saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna vermeleri gerekiyor.

Bu kapsamda siyasi partiler, Ordu’da özellikle belediye meclis üyeleri için yoğun mesai harcıyor. Listelerin bugün saat 17:00’ye kadar yetiştirmesi gerekiyor.

 

AK PARTİ’DE MECLİS ÜYELERİ İÇİN YOĞUN MESAİ…

AK Parti, Ordu’da Meclis üyelerini belirlemek için yoğun mesai harcıyor. AK Parti İl binasında sabahlara kadar liste çalışmaları sürerken, bugün akşam saatlerinde kesin liste YSK’ya verilecek. 

 

CHP BÜYÜKŞEHİRDE VE

13 İLÇEDE VAR…

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Dr. Mustafa Adıgüzel’i açıklayan CHP, Akkuş, Altınordu, Aybastı, Çamaş, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Kumru, Mesudiye, Perşembe ve Ulubey ilçelerinde de aday çıkardı.

 

 

İYİ PARTİ 5 İLÇEDE VAR…

Millet ittifakı kapsamında CHP tarafından 6 ilçede aday gösterilmemiş ve bu ilçeler İyi Parti’ye bırakılmıştı. Fakat İyi Parti 5 ilçeye aday gösterdi. İyi Parti’nin seçime gireceği beş ilçe ve isimler şu şekilde: “Kabadüz Mehmet Yılmaz, Kabataş Kemal Özer, Çamaş Ahmet Özcan, Aybastı Yüksel Tokat, Ünye Berkay Torunoğlu.”

 

KORGAN ADAYSIZ KALDI…

Millet ittifakı Korgan ilçesinde şuana kadar aday göstermedi. Hem CHP hem de İyi Parti Korgan Belediye Başkan adayı açıklamadı. 

Saadet Partisi şahin’i açıklayabilir…

Saadet Partisi ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için bugün İdris Naim Şahin’in adını açıklayabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.