Tayini çıkan hakim ve savcılara veda yemeği

BÖLGE GÜNDEMİ 29.07.2018 - 23:23, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1956+ kez okundu.
 

Tayini çıkan hakim ve savcılara veda yemeği

Ünye’de görev yapan ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yaz kararnamesi ile farklı illere tayin olan hakim ve savcılara veda yemeği düzenlendi.
Ünye Adliyesi’nde görev yapıp farklı illere tayini çıkan hakim ve savcılara 27 Temmuz Cuma akşamı Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde veda yemeği düzenlendi. Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, programda yaptığı konuşmada yaz kararnamesi ile tayini çıkan meslektaşlarını uğurlamak için bu programı düzenlediklerini söyleyerek, “Komisyon Başkanımızı, Cumhuriyet Savcılarımızı ve Hâkimimizi uğurlayacağız. Onların adına mutluyum. Her biri terfi ederek, güzel görevlere iyi yerlere gidiyor. Elbette işlerinin ağırlığı da artacak, fakat hepsine de güveniyoruz. Hepsi bu işin altından kalkacak.” dedi. Yargıda çalışmanın zorluğuna da değinen Başsavcı Soner Aygün, “Burada görev yapan arkadaşlarımızla bir yıldır birlikte çalışıyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar hep uyum içinde çalıştık. Gittikleri yerlerde de inşallah başarılı olacaklar.” ifadelerini kullandı. Başsavcı Aygün’ün konuşmasının ardından tayini çıkan hakim ve savcılara plaket ve hediyeleri takdim edildi. Yalova Adalet Komisyonu Başkanlığı’na atanan, Ünye Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Mevlana Gözüböyük’e hediye ve plaketini Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay takdim etti. Takdim sırasında konuşma yapan Başsavcı Fahri Gülay, “Bir arkadaşım, bu yemekler, veda yemeği değil bir vefa yemeği demişti. Gerçekten ben de çok önemli bir vefa gösterildiğini düşünüyorum. Yeni görev yerlerinde tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” dedi. Ardından Gaziantep Hâkimliği’ne atanan Hâkim Coşkun Caymaz, hediye ve plaketini Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün’ün elinden aldı. Bor Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Ünye Cumhuriyet Savcısı Özkan Akkaya ise hediye ve plaketini Cumhuriyet Savcısı Musa Aysan’dan aldı. Cumhuriyet Savcısı Hasan Altay’ın mazereti nedeniyle katılmadığı veda gecesi programında son olarak Kaymakam Ümit Hüseyin Güney konuştu. Kaymakam Güney, “Ayrılıklar doğası gereği hüzünlüdür ama bu hüzün giderilecek, telafi edilecek. Dostluklarla, ziyaretlerle farklı görev yerlerinde tekrar karşılaşmalarla ayrılıkların eksiklikleri giderilmiş olur. Bundan sonraki görev yerlerinde kendilerine başarılar diliyorum.” diye konuştu. Yemekle birlikte canlı müzik dinletisinin yapıldığı gece hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu. Veda yemeğine Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Ünye Belediye Başkan Vekili Zekai Baş, Garnizon Komutanı Bünyamin Dönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı, tayini çıkan hakim ve savcılar, Ünye Adliyesi personeli ve Ordu Barosu’na kayıtlı avukatlar katıldı.  
Ünye’de görev yapan ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yaz kararnamesi ile farklı illere tayin olan hakim ve savcılara veda yemeği düzenlendi.

Ünye Adliyesi’nde görev yapıp farklı illere tayini çıkan hakim ve savcılara 27 Temmuz Cuma akşamı Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde veda yemeği düzenlendi.

Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, programda yaptığı konuşmada yaz kararnamesi ile tayini çıkan meslektaşlarını uğurlamak için bu programı düzenlediklerini söyleyerek, “Komisyon Başkanımızı, Cumhuriyet Savcılarımızı ve Hâkimimizi uğurlayacağız. Onların adına mutluyum. Her biri terfi ederek, güzel görevlere iyi yerlere gidiyor. Elbette işlerinin ağırlığı da artacak, fakat hepsine de güveniyoruz. Hepsi bu işin altından kalkacak.” dedi.

Yargıda çalışmanın zorluğuna da değinen Başsavcı Soner Aygün, “Burada görev yapan arkadaşlarımızla bir yıldır birlikte çalışıyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar hep uyum içinde çalıştık. Gittikleri yerlerde de inşallah başarılı olacaklar.” ifadelerini kullandı.

Başsavcı Aygün’ün konuşmasının ardından tayini çıkan hakim ve savcılara plaket ve hediyeleri takdim edildi.

Yalova Adalet Komisyonu Başkanlığı’na atanan, Ünye Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Mevlana Gözüböyük’e hediye ve plaketini Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay takdim etti.

Takdim sırasında konuşma yapan Başsavcı Fahri Gülay, “Bir arkadaşım, bu yemekler, veda yemeği değil bir vefa yemeği demişti. Gerçekten ben de çok önemli bir vefa gösterildiğini düşünüyorum. Yeni görev yerlerinde tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Ardından Gaziantep Hâkimliği’ne atanan Hâkim Coşkun Caymaz, hediye ve plaketini Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün’ün elinden aldı.

Bor Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Ünye Cumhuriyet Savcısı Özkan Akkaya ise hediye ve plaketini Cumhuriyet Savcısı Musa Aysan’dan aldı.

Cumhuriyet Savcısı Hasan Altay’ın mazereti nedeniyle katılmadığı veda gecesi programında son olarak Kaymakam Ümit Hüseyin Güney konuştu.

Kaymakam Güney, “Ayrılıklar doğası gereği hüzünlüdür ama bu hüzün giderilecek, telafi edilecek. Dostluklarla, ziyaretlerle farklı görev yerlerinde tekrar karşılaşmalarla ayrılıkların eksiklikleri giderilmiş olur. Bundan sonraki görev yerlerinde kendilerine başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Yemekle birlikte canlı müzik dinletisinin yapıldığı gece hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Veda yemeğine Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Ünye Belediye Başkan Vekili Zekai Baş, Garnizon Komutanı Bünyamin Dönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı, tayini çıkan hakim ve savcılar, Ünye Adliyesi personeli ve Ordu Barosu’na kayıtlı avukatlar katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.