Ünye’de 40 kişi adını, 39 kişi soyadını değiştirdi

YAŞAM 20.10.2018 - 22:30, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1984+ kez okundu.
 

Ünye’de 40 kişi adını, 39 kişi soyadını değiştirdi

Mahkeme kararı olmadan bir defaya mahsus ad ve soy ad değişikliği kanunundan Ünye’de 79 kişi faydalandı. Kanun kapsamında 40 kişi adını 39 kişi soyadını değiştirdi.
Nüfus Hizmetleri Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında ad ve soyadı Kanunu'na aykırı olan, umumi edebe uygun olmayan, küçük düşürücü veya gülünç olan soyadları, yazım, imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklı anlam değişikliği olan ad ve soy adların mahkeme kararı olmasızın değiştirilebilmesi için düzenleme yapılmıştı. Ünye’de bu kapsamda 5 Ocak 2018 tarihinden bugüne kadar İlçe Nüfus Müdürlüğüne 84 müracaat yapıldı. Müracaatların 4’ü ad, 41’i ise soy ad değişimi için oldu. Bu müracaatlardan 40 ad ve 39 soy ad değişikliği kurul tarafından uygun görülürken 3 ad ve 2 soy ad değişikliği müracaatı reddedildi.
Mahkeme kararı olmadan bir defaya mahsus ad ve soy ad değişikliği kanunundan Ünye’de 79 kişi faydalandı. Kanun kapsamında 40 kişi adını 39 kişi soyadını değiştirdi.

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında ad ve soyadı Kanunu'na aykırı olan, umumi edebe uygun olmayan, küçük düşürücü veya gülünç olan soyadları, yazım, imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklı anlam değişikliği olan ad ve soy adların mahkeme kararı olmasızın değiştirilebilmesi için düzenleme yapılmıştı.

Ünye’de bu kapsamda 5 Ocak 2018 tarihinden bugüne kadar İlçe Nüfus Müdürlüğüne 84 müracaat yapıldı. Müracaatların 4’ü ad, 41’i ise soy ad değişimi için oldu. Bu müracaatlardan 40 ad ve 39 soy ad değişikliği kurul tarafından uygun görülürken 3 ad ve 2 soy ad değişikliği müracaatı reddedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.