Ünye, Tarihi Kentler Birliği Toplantısına ev sahipliği yapacak

KÜLTÜR 18.07.2018 - 09:32, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 4522+ kez okundu.
 

Ünye, Tarihi Kentler Birliği Toplantısına ev sahipliği yapacak

2000 yılında Türkiye’de tarihi mirasları korumak adına kurulan Tarihi Kentler Birliği’nin toplantısı 20-21 Temmuz tarihinde Ünye’de gerçekleştirilecek.
Tarihi Kentler Birliği’nin toplantısı 20-21 Temmuz tarihinde Ünye’de gerçekleştirilecek. 460 üye belediyesi bulunan Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyeler, özellikle kentlerde tarihi mirasların yeniden gün yüzüne çıkarılması ve korunması adına çalışmalar yürütüyor. Birliğe 2005 yılında üye olan Ünye Belediyesi hem tarihi geçmişi, hem de yine tarihi mirasları ile üye kentler içerisinde dikkat çeken şehirler arasında yer alıyor. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar bu kapsamda Kültür Yolu Projesi ve buna bağlı olarak yürütülen restorasyon çalışmaları ile Tarihi Kentler Birliği’nden bir çok ödül aldı. - Üye olmak için önemli kriterler gerekiyor - Tarihi Kentler Birliği Üyesi olmak için şu kriterlere sahip olmak gerekiyor: “Yerel yönetim politikalarında, tarihi ve doğal çevre korumasına önem ve ağırlık verilen kentler; bu konuda kent kültürünü, sivil toplum katılımını ve toplumsal duyarlılığı geliştirme çabaları içindeki kentler. Yerleşme dokusunun önemli ve etkin bir kesimi “kentsel sit, arkeolojik sit, tarihsel sit ve doğal sit” olarak tescil edilmiş kentler. Güçlü ve önemli anıtsal yapılara sahip olan ve özellikle bu yapılarıyla tanınan kentler. Bir ya da birkaç antik kentle üst üste ve iç içe yaşayan kentler. Diğer ülkelerdeki tarihi kentlerle “Kardeş Şehir” ilişkisi kurmuş tarihi kentler. Önemli tarihsel olayların cereyan ettiği tarihsel kentler. Geçmiş uygarlıklara başkentlik yapmış olan kentler. UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne girmiş kültür değerlerinin bulunduğu kentler. Tarihsel metropoller şeklinde sıralanıyor.”   Tarihi Kentler Birliği toplantısına ev sahipliği yapacak olan Ünye’de, hummalı bir çalışma yürütülüyor. Üye Belediyeler organizasyon boyunca hem kendi çalışmalarını paylaşacak, hem de Ünye’de ki kültür varlıklarını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alacak. Başkan Çamyar, “Ünye için çok önemli bir organizasyon” Ünye’nin önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, şunları söyledi: “2014 yılında başlattığımız Kültür Yolu projesi kapsamında 15 milyon liraya yakın bir kaynak aktararak tarihi miraslarımızı gün yüzüne çıkardık. Ortaya koyduğumuz projeler tüm Türkiye’de dikkat çekti. Çalışmalarımız devam ediyor ve edecek. Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerimize bu organizasyon aracılığı ile hem kentimizin zenginliklerini hem de çalışmalarımızı anlatma fırsatı bulacağız. Bu toplantı Ünye ve kent turizmi açısından son derece önemli.”   
2000 yılında Türkiye’de tarihi mirasları korumak adına kurulan Tarihi Kentler Birliği’nin toplantısı 20-21 Temmuz tarihinde Ünye’de gerçekleştirilecek.

Tarihi Kentler Birliği’nin toplantısı 20-21 Temmuz tarihinde Ünye’de gerçekleştirilecek.

460 üye belediyesi bulunan Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyeler, özellikle kentlerde tarihi mirasların yeniden gün yüzüne çıkarılması ve korunması adına çalışmalar yürütüyor.

Birliğe 2005 yılında üye olan Ünye Belediyesi hem tarihi geçmişi, hem de yine tarihi mirasları ile üye kentler içerisinde dikkat çeken şehirler arasında yer alıyor.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar bu kapsamda Kültür Yolu Projesi ve buna bağlı olarak yürütülen restorasyon çalışmaları ile Tarihi Kentler Birliği’nden bir çok ödül aldı.

- Üye olmak için önemli kriterler gerekiyor -

Tarihi Kentler Birliği Üyesi olmak için şu kriterlere sahip olmak gerekiyor:

“Yerel yönetim politikalarında, tarihi ve doğal çevre korumasına önem ve ağırlık verilen kentler; bu konuda kent kültürünü, sivil toplum katılımını ve toplumsal duyarlılığı geliştirme çabaları içindeki kentler. Yerleşme dokusunun önemli ve etkin bir kesimi “kentsel sit, arkeolojik sit, tarihsel sit ve doğal sit” olarak tescil edilmiş kentler. Güçlü ve önemli anıtsal yapılara sahip olan ve özellikle bu yapılarıyla tanınan kentler. Bir ya da birkaç antik kentle üst üste ve iç içe yaşayan kentler. Diğer ülkelerdeki tarihi kentlerle “Kardeş Şehir” ilişkisi kurmuş tarihi kentler. Önemli tarihsel olayların cereyan ettiği tarihsel kentler. Geçmiş uygarlıklara başkentlik yapmış olan kentler. UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne girmiş kültür değerlerinin bulunduğu kentler. Tarihsel metropoller şeklinde sıralanıyor.”

 

Tarihi Kentler Birliği toplantısına ev sahipliği yapacak olan Ünye’de, hummalı bir çalışma yürütülüyor. Üye Belediyeler organizasyon boyunca hem kendi çalışmalarını paylaşacak, hem de Ünye’de ki kültür varlıklarını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alacak.

Başkan Çamyar, “Ünye için çok önemli bir organizasyon”

Ünye’nin önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, şunları söyledi:

“2014 yılında başlattığımız Kültür Yolu projesi kapsamında 15 milyon liraya yakın bir kaynak aktararak tarihi miraslarımızı gün yüzüne çıkardık. Ortaya koyduğumuz projeler tüm Türkiye’de dikkat çekti. Çalışmalarımız devam ediyor ve edecek. Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerimize bu organizasyon aracılığı ile hem kentimizin zenginliklerini hem de çalışmalarımızı anlatma fırsatı bulacağız. Bu toplantı Ünye ve kent turizmi açısından son derece önemli.” 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.