Ünyeli İzcileri Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

BÖLGE GÜNDEMİ 08.01.2019 - 22:33, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1666+ kez okundu.
 

Ünyeli İzcileri Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği (ÜNÇEK) İzcileri, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne katıldı.
“Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak” teması doğrultusunda Sarıkamış şehitlerini anmak amacıyla Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen; 06 Ocak 2019 Pazar günü saat 11:00’de Ordu sahil şeridinde gerçekleştirilen  104. yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Etkinliğine ÜNÇEK Spor Kulübü izcileri, lideri ve izci gönüllüleri ile katılarak büyük destek verdi. ÜNÇEK Başkanı Hüseyin Dikici; vatan, millet, özgürlük ve bağımsızlık uğruna Allahuekber dağlarındaki şehitlerimizin yâd edilmesini, değerlerimizi anlamada sıkıntı çeken neslimiz açısından çok önemli. Bugün burada fedakâr ecdadımızı anarken, vefakâr bir gençliğin de aramızda olmasının gururunu yaşıyoruz. Tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet anlayışı içerisinde bir ve beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki yürüyüş ülkemizi sahipsiz bırakmayacağımızın bir nişanesidir. Sarıkamış ruhunu içinde barındıran ve bu yürüyüşe katılan herkese çok teşekkür ederim. Asla vaz geçemeyeceğimiz şanlı bir mirasın sahipleriyiz. Vatan toprağının her karışını dün olduğu gibi bugün de, yarın da koruyacak nesiller mutlaka olacaktır” dedi. Hava şartlarının soğuk olmasına rağmen yoğun bir katılımın olduğu Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Tayfun Gürsoy Parkında başladı ve Durugöl Spor Tesilerinde tamamlandı. Yürüyüşten önce saygı duruşu ve istiklal marşı okundu, mülki idare amirleri tarafından konuşmalar yapıldı, komando ekipleri tarafından komando yemini edildi. Yürüyüş esnasında ünçek izcileri tarafından söylenen değişik marşlar katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Program sonunda dedelerimizin ruhu için Kuran-ı Kerimler okundu,  dualar edildi. Yürüyüşe katılanlara yapılan çorba, simit ve çay ikramıyla program sona erdi.
Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği (ÜNÇEK) İzcileri, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne katıldı.

“Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak” teması doğrultusunda Sarıkamış şehitlerini anmak amacıyla Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen; 06 Ocak 2019 Pazar günü saat 11:00’de Ordu sahil şeridinde gerçekleştirilen  104. yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Etkinliğine ÜNÇEK Spor Kulübü izcileri, lideri ve izci gönüllüleri ile katılarak büyük destek verdi.

ÜNÇEK Başkanı Hüseyin Dikici; vatan, millet, özgürlük ve bağımsızlık uğruna Allahuekber dağlarındaki şehitlerimizin yâd edilmesini, değerlerimizi anlamada sıkıntı çeken neslimiz açısından çok önemli. Bugün burada fedakâr ecdadımızı anarken, vefakâr bir gençliğin de aramızda olmasının gururunu yaşıyoruz. Tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet anlayışı içerisinde bir ve beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki yürüyüş ülkemizi sahipsiz bırakmayacağımızın bir nişanesidir. Sarıkamış ruhunu içinde barındıran ve bu yürüyüşe katılan herkese çok teşekkür ederim. Asla vaz geçemeyeceğimiz şanlı bir mirasın sahipleriyiz. Vatan toprağının her karışını dün olduğu gibi bugün de, yarın da koruyacak nesiller mutlaka olacaktır” dedi.

Hava şartlarının soğuk olmasına rağmen yoğun bir katılımın olduğu Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Tayfun Gürsoy Parkında başladı ve Durugöl Spor Tesilerinde tamamlandı. Yürüyüşten önce saygı duruşu ve istiklal marşı okundu, mülki idare amirleri tarafından konuşmalar yapıldı, komando ekipleri tarafından komando yemini edildi. Yürüyüş esnasında ünçek izcileri tarafından söylenen değişik marşlar katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Program sonunda dedelerimizin ruhu için Kuran-ı Kerimler okundu,  dualar edildi. Yürüyüşe katılanlara yapılan çorba, simit ve çay ikramıyla program sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.