ÜTSO’dan, OSB çağrısı

BÖLGE GÜNDEMİ 08.02.2019 - 08:44, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1806+ kez okundu.
 

ÜTSO’dan, OSB çağrısı

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (ÜTSO) yapılan yazılı açıklamada, işadamlarına Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) biran önce gerçekleşmesi için “Katılım ortaklığı” çağrısında bulunuldu.
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, organize sanayi bölgesi için yatırım yapacak işadamlarına arsa satın alma çağrısında bulundu. Odadan yapılan yazılı açıklamada, OSB alanındaki 170 dönüme katılımcı çıktığı ifade edilerek kalan 89 dönüm alan için katılımcı beklenildiği ifade edildi. -Dönümü 81 bin lira- OSB’nin bir an önce gerçekleşmesi için böyle bir inisiyatif kullanılması kararının alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ünye OSB yönetim kurulu olarak aldığımız bir kararla OSB bin bir an önce gerçekleşmesi için, devletimizin kamulaştırmaları yapması beklenmeden, sadece Ünye içindeki paydaşların inisiyatif kullanmasının sağlanması ile ilgili çok önemli bir gelişme oldu. Bu gelişme "Katılım Ortaklığı"na benzer bir yöntemle Organize Sanayi Bölgesi parselleri her dönüm için 81 bin liradan verilmek üzere katılımcı çağrısı yapılmasıdır. Bu bedel organize sanayi avantajları düşünüldüğünde özellikle emek yoğun işletmeler için çok küçük kaldığı ortadadır. 550 dönüm olan alanın yollar, parklar, sosyal alanlar haricindeki net 261 dönüm imar alanı parselleri için şu an kesinlik kazanan 170 dönümüne katılımcı çıkmıştır. Kalan 89 dönümü için katılımcıya çağrı yapıyoruz. -“3 taksitte ödenecek”- Toplam 261 dönümün tamamı için kesin yatırımcı oluştuğunda, mart nisan ve mayıs ayı içinde üç taksit olmak üzere tahsil edilerek arsa sahiplerine mahkeme kararıyla belirlenen bedeller ödenerek derhal üç ay içinde alınacak, yatırımcı yatırımını gerçekleştirir gerçekleştirmez de tapusu verilecektir. -“Hızlı bir şekilde altyapı yapılacak”- Satın alınmaya müteakip Ordu Büyükşehir Belediyesi, YEDAŞ, Fındık gaz, kurumlarınca eş güdümlü bir şekilde derhal alt yapılar, yollar, parklar, peyzaj yapılacaktır.”   -“32 yıllık rüyamızın gerçekleşmesine yönelik her hemşerimizin görevidir”- Bu doğrultuda bir an önce gerek Ankara'daki Ünye Dernekleri, gerek İstanbul'daki Ünye dernekleri gerekse şahsi marifetlerle ve özellikle siyasetçilerin Ünye tarihine iz bırakma fırsatını değerlendirme girişimleri ile kalan alanların bedellerinin karşılanarak parsel edinimi ile ilgili yatırımcılara ulaşmamızın sağlanması gerekmektedir. Bu konuda duyarlı olunarak Çalışmalar yapmak 32 yıllık rüyamızın gerçekleşmesine yönelik her hemşerimizin görevidir.  Bu konuda yatırımcıların 12.02.2019 tarihinde yapılacak ikinci bir toplantıya kadar karar vererek Ünye OSB yönetimine bilgi vermeleri gerekmektedir.”
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (ÜTSO) yapılan yazılı açıklamada, işadamlarına Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) biran önce gerçekleşmesi için “Katılım ortaklığı” çağrısında bulunuldu.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, organize sanayi bölgesi için yatırım yapacak işadamlarına arsa satın alma çağrısında bulundu.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, OSB alanındaki 170 dönüme katılımcı çıktığı ifade edilerek kalan 89 dönüm alan için katılımcı beklenildiği ifade edildi.

-Dönümü 81 bin lira-

OSB’nin bir an önce gerçekleşmesi için böyle bir inisiyatif kullanılması kararının alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Ünye OSB yönetim kurulu olarak aldığımız bir kararla OSB bin bir an önce gerçekleşmesi için, devletimizin kamulaştırmaları yapması beklenmeden, sadece Ünye içindeki paydaşların inisiyatif kullanmasının sağlanması ile ilgili çok önemli bir gelişme oldu. Bu gelişme "Katılım Ortaklığı"na benzer bir yöntemle Organize Sanayi Bölgesi parselleri her dönüm için 81 bin liradan verilmek üzere katılımcı çağrısı yapılmasıdır. Bu bedel organize sanayi avantajları düşünüldüğünde özellikle emek yoğun işletmeler için çok küçük kaldığı ortadadır. 550 dönüm olan alanın yollar, parklar, sosyal alanlar haricindeki net 261 dönüm imar alanı parselleri için şu an kesinlik kazanan 170 dönümüne katılımcı çıkmıştır. Kalan 89 dönümü için katılımcıya çağrı yapıyoruz.

-“3 taksitte ödenecek”-

Toplam 261 dönümün tamamı için kesin yatırımcı oluştuğunda, mart nisan ve mayıs ayı içinde üç taksit olmak üzere tahsil edilerek arsa sahiplerine mahkeme kararıyla belirlenen bedeller ödenerek derhal üç ay içinde alınacak, yatırımcı yatırımını gerçekleştirir gerçekleştirmez de tapusu verilecektir.

-“Hızlı bir şekilde altyapı yapılacak”-

Satın alınmaya müteakip Ordu Büyükşehir Belediyesi, YEDAŞ, Fındık gaz, kurumlarınca eş güdümlü bir şekilde derhal alt yapılar, yollar, parklar, peyzaj yapılacaktır.”

 

-“32 yıllık rüyamızın gerçekleşmesine yönelik her hemşerimizin görevidir”-
Bu doğrultuda bir an önce gerek Ankara'daki Ünye Dernekleri, gerek İstanbul'daki Ünye dernekleri gerekse şahsi marifetlerle ve özellikle siyasetçilerin Ünye tarihine iz bırakma fırsatını değerlendirme girişimleri ile kalan alanların bedellerinin karşılanarak parsel edinimi ile ilgili yatırımcılara ulaşmamızın sağlanması gerekmektedir. Bu konuda duyarlı olunarak Çalışmalar yapmak 32 yıllık rüyamızın gerçekleşmesine yönelik her hemşerimizin görevidir.  Bu konuda yatırımcıların 12.02.2019 tarihinde yapılacak ikinci bir toplantıya kadar karar vererek Ünye OSB yönetimine bilgi vermeleri gerekmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.