Yasadışı avlanan balıkçılara ceza kesildi

BÖLGE GÜNDEMİ 16.05.2019 - 16:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1776+ kez okundu.
 

Yasadışı avlanan balıkçılara ceza kesildi

Ünye İlçe ve Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlilerince yapılan denetimlerde, yasadışı su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen 12 balıkçı teknesine idari para cezası uygulandı.
Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, su ürünleri kontrol görevlilerince denetimlerin yapıldığı belirtildi. 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ ve 4/2 Amatör Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ gereği, ilçemizde 15 Nisan tarihinde “Su Ürünleri Av Yasağı” başlamıştır. Su Ürünleri Av Yasağı 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasını kapsamaktadır. Yasağa uymayanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmelikler gereği cezai işlem uygulanmaktadır. Av yasaklarıyla ilgili olarak; - Karadeniz’de 15 Nisan- 15 Mayıs tarihleri arasında Samsun İli Yakakent İlçesi, Çayağazı Burnu ile Ordu İli, Ünye İlçesi Taşkana Burnu (Feneraltı olarak bilinen bölge) arasında ortasu trolü ile çaça avcılığı serbesttir. - 15 Nisan- 15 Haziran tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile kalkan avcılığı yapılması ve kalkan ağlarının denizde bırakılması yasaktır. - 1 Nisan- 30 Haziran tarihleri arasında sazan, sazangiller avcılığı yasaktır. - Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır. - Av Yasağı süresince yasaklanan su ürünlerinin satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır. Su ürünleri avcılığında uygulanmak üzere bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir işletilmesinin sağlanması için denetimlere ağırlık verilecek olup, Su ürünleri avcılığıyla ilgili yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmelikler gereği, Ticari avcılık ve Amatör avcılık ihlalleri için İdari Para Cezası uygulanacak ve yakalanan av araç ve gereçleri ile istihsal olan su ürünlerine el konulacaktır. Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ordu İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlilerince, Su Ürünleri Kontrol Teknemiz ile yapılan denetimlerde, yasadışı su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen 12 adet balıkçı teknesine, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa muhalefetten idari para cezası uygulanmıştır. Ortasu trolü ile çaça avcılığına serbest bırakılan zaman ve alanda, 10 adet ortasu trol gemisinde gerekli denetimler, Su Ürünleri Kontrol görevlilerince yapılmıştır. Tüm Balıkçılarımızın av yasaklarına uymaları gerekmekte olup, su ürünleri avcılığı konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımızın, gördükleri yasadışı avcılık faaliyetlerini İlçe Müdürlüğümüze, Sahil Güvenliğe, Jandarma ve Emniyet teşkilatlarına bildirmeleri su ürünlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz etmektedir.
Ünye İlçe ve Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlilerince yapılan denetimlerde, yasadışı su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen 12 balıkçı teknesine idari para cezası uygulandı.

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, su ürünleri kontrol görevlilerince denetimlerin yapıldığı belirtildi.

4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ ve 4/2 Amatör Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ gereği, ilçemizde 15 Nisan tarihinde “Su Ürünleri Av Yasağı” başlamıştır. Su Ürünleri Av Yasağı 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasını kapsamaktadır. Yasağa uymayanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmelikler gereği cezai işlem uygulanmaktadır. Av yasaklarıyla ilgili olarak;

- Karadeniz’de 15 Nisan- 15 Mayıs tarihleri arasında Samsun İli Yakakent İlçesi, Çayağazı Burnu ile Ordu İli, Ünye İlçesi Taşkana Burnu (Feneraltı olarak bilinen bölge) arasında ortasu trolü ile çaça avcılığı serbesttir.

- 15 Nisan- 15 Haziran tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile kalkan avcılığı yapılması ve kalkan ağlarının denizde bırakılması yasaktır.

- 1 Nisan- 30 Haziran tarihleri arasında sazan, sazangiller avcılığı yasaktır.

- Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır.

- Av Yasağı süresince yasaklanan su ürünlerinin satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır.

Su ürünleri avcılığında uygulanmak üzere bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir işletilmesinin sağlanması için denetimlere ağırlık verilecek olup, Su ürünleri avcılığıyla ilgili yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmelikler gereği, Ticari avcılık ve Amatör avcılık ihlalleri için İdari Para Cezası uygulanacak ve yakalanan av araç ve gereçleri ile istihsal olan su ürünlerine el konulacaktır. Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ordu İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlilerince, Su Ürünleri Kontrol Teknemiz ile yapılan denetimlerde, yasadışı su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen 12 adet balıkçı teknesine, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa muhalefetten idari para cezası uygulanmıştır. Ortasu trolü ile çaça avcılığına serbest bırakılan zaman ve alanda, 10 adet ortasu trol gemisinde gerekli denetimler, Su Ürünleri Kontrol görevlilerince yapılmıştır.

Tüm Balıkçılarımızın av yasaklarına uymaları gerekmekte olup, su ürünleri avcılığı konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımızın, gördükleri yasadışı avcılık faaliyetlerini İlçe Müdürlüğümüze, Sahil Güvenliğe, Jandarma ve Emniyet teşkilatlarına bildirmeleri su ürünlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.