Devlet Hastanesine Bakım Merkezi

SAĞLIK (Ordu Gazete) - Ordu Gazete | 30.12.2018 - 22:04, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1853+ kez okundu.
 

Devlet Hastanesine Bakım Merkezi

Ordu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Aybastı Devlet Hastanesi’nde 10 yataklı Palyatif (Destekleyici) bakım merkezi hizmete açıldı.
Burada sıklıkla terminal dönem kanser hastaları, terminal dönem olmasa dahi kronik ağrısı olan kanser hastaları, beslenme yetersizliği olan hastalar, akut problemi olmayan KOAH hastaları, Nörolojik hastalıklar, ALS, MS, Parkinson hastalığı olan bakım hastaları, Trakeostomisi ya da PEG’i değişecek ya da kapatılacak hastalar, basınç yarası açılmış hastalara hizmet verecek. Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz yaptığı açıklamada; palyatif bakım hizmeti almak isteyen hastaların kendisi veya aile bireyleri tarafından bizzat palyatif bakım birimine yapılabileceği gibi aile hekimi, hastanın takip ve tedavisini yapan diğer hekimler veya evde sağlık hizmetleri ekibi tarafından yönlendirilerek de yapılabilir dedi. Palyatif bakım nedir? Mevcut hastalıkları nedeni ile tam olarak iyileşemeyen veya yaşam sonunda desteğe ihtiyacı olan hastalara yardım etmeyi amaçlayan bir tıp alanıdır. Aynı zamanda “destekleyici bakım” olarak da bilinir. 
Ordu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Aybastı Devlet Hastanesi’nde 10 yataklı Palyatif (Destekleyici) bakım merkezi hizmete açıldı.

Burada sıklıkla terminal dönem kanser hastaları, terminal dönem olmasa dahi kronik ağrısı olan kanser hastaları, beslenme yetersizliği olan hastalar, akut problemi olmayan KOAH hastaları, Nörolojik hastalıklar, ALS, MS, Parkinson hastalığı olan bakım hastaları, Trakeostomisi ya da PEG’i değişecek ya da kapatılacak hastalar, basınç yarası açılmış hastalara hizmet verecek.

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz yaptığı açıklamada; palyatif bakım hizmeti almak isteyen hastaların kendisi veya aile bireyleri tarafından bizzat palyatif bakım birimine yapılabileceği gibi aile hekimi, hastanın takip ve tedavisini yapan diğer hekimler veya evde sağlık hizmetleri ekibi tarafından yönlendirilerek de yapılabilir dedi.

Palyatif bakım nedir?

Mevcut hastalıkları nedeni ile tam olarak iyileşemeyen veya yaşam sonunda desteğe ihtiyacı olan hastalara yardım etmeyi amaçlayan bir tıp alanıdır. Aynı zamanda “destekleyici bakım” olarak da bilinir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.